The Friendly Year 2023

Sedan vi grundades 1999 har det varit vår filosofi att djur inte ska vara en del av mänsklig fåfänga. Därför är alla våra hårvårdsprodukter 100% veganska och har klimatkompenserade förpackningar. Vårt engagemang för att bidra till vår omvärld stannar dock inte vid våra produkter. Det är också viktigt för oss att bidra på andra sätt för en vänligare värld. 

World Vegan Day på 1 november 2022 är sjätte året som Maria Nila lanserar välgörenhetsinitiativet The Friendly Year. Det innebär att vi väljer ett specifik ändamål eller hotat djur som leder vårt välgörenhetsarbete och andra aktiviteter under de kommande 365 dagarna.

Rädda havssköldpaddorna

Vatten är en av de viktigaste komponenterna i hårvårdsbranschen, och vi har därför valt att i år stödja ett av de äldsta djuren som lever i det - havssköldpaddan. I över 150 miljoner år har haven runt om i världen varit hem för dessa majestätiska varelser.

Tillsammans med vår mångåriga partner The Perfect World Foundation, kommer vi under The Friendly Year 2023 att bidra till Cairns Turtle Rehabilitation Center.

Cairns Turtle Rehabilitation Center

Cairns Turtle Rehabilitation Center är en ideell organisation i Australien som stödjer skadade havssköldpaddor. Under detta år kommer vi särskilt att följa två gröna sköldpaddor, Dancer och Prancer, som räddades och kom till organisationen när de lurades av utomhusbelysning och hamnade i en simbassäng, istället för havet, kort efter att de kläckts.

Du kan läsa mer om projektet och vad du kan göra för att stödja havssköldpaddorna här.

Stötta The Friendly Year

Just nu har vi en begränsad upplaga av vår World Vegan Day-box tillgänglig exklusivt på marianila.se. För varje såld box donerar vi 1000 SEK till Cairns Turtle Rehabilitation Center.

Mellan 1 – 10 november kan du även använda koden VEGANDAY för 20 % rabatt på vår hemsida*. Vinsten från alla ordrar märkta med koden går till Cairns Turtle Rehabilitation Center.

*Gäller ej på Vegan Day Box eller Gift Boxes