Maria Nila firar Earth Day Maria Nila firar Earth Day

Maria Nila firar Earth Day

The Friendly Year Save the Sloths

Maria Nila anser att djur inte ska påverkas av mänsklig fåfänga – därför är våra hårvårdsprodukter 100% veganska och djurvänliga. Vårt arbete för en vänligare värld stannar inte vid våra produkter. På World Vegan Day den 1 november startar Maria Nila The Friendly Year – ett år av kampanjer och initiativ för att samla in donationer bevarandet av vilda djur. Under 2022 arbetar vi med The Perfect World Foundation för att stödja våra lugna vänner, sengångarna, genom The Sloth Institute of Costa Rica.

I samband med Earth Day är vi glada att kunna meddela att vi har samlat in över 61 000 USD till The Sloth Institute! Men The Friendly Year är långt ifrån över och den slutliga donationen kommer att ha en stor påverkan. För att få veta mer om The Sloth Institutes arbete har vi pratat med organisationen för att höra om deras framsteg detta Friendly Year.

The Sloth Institute

The Sloth Institute

Sengångarnas lugna levnadssätt hotas av avskogning och att människor påverkar deras naturliga miljö, vilket har ett negativ påverkan på sengångarnas hälsa och säkerhet. Under 2021 tog The Sloth Institute in 93 sengångare som var i behov av behandling och rehabilitering. Organisationen arbetar också för att skydda djur och natur från elektriska ledningar och utbildar brandmän i hur de på ett säkert sätt kan rädda sengångare, samtidigt som de fortsätter sin forskning om bevarandet av sengångare.

I år följer vi sengångarna Georgie och Gordita, som båda räddades som nyfödda. Georgie har vuxit sig starkare på The Sloth Institute där de snart kommer att börja hennes förflyttning tillbaka in i regnskogen för att se till att hon anpassar sig. Gordita fortsätter sin rehabilitering, tillsammans med sin nya bästa sengångare-vän Karol, och övar på att klättra och vänja sig vid ett liv i det vilda.

Så stöttar du The Friendly Year varje dag

Som nästa steg mot en vänligare värld ger vi vårt community möjligheten att stödja The Friendly Year varje dag. Genom en ny donationsfunktion på MariaNila.com kan våra kunder nu donera till The Perfect World Foundation vid varje köp. Den nya funktionen gör att alla kunder stödja projektet med ett fast belopp på 10 SEK/NOK/DKK, $1 USD/CAD eller €1. Om du vill stödja Friendly Year men redan har fantastiska veganska hårvårdsprodukter hemma kan du donera direkt genom The Perfect World Foundation.

Läs mer om projektet här.