Vanliga frågor

Beställning & Frakt

Du kan inte avbryta din beställning själv, kontakta vårt kundtjänst på contact@marianila.com och vi hjälper dig vidare. Beställningen kan endast avbrytas innan den har skickats och innan vårt lager har börjat arbeta med beställningen. Om din beställning redan har skickats måste du returnera produkten/produkterna själv, kontakta kundservice för mer information.

Kontakta oss på contact@marianila.com så hjälper vi dig! 

Varje genomförd och godkänd beställning genererar per automatik en orderbekräftelse. Den vanligaste anledningen till att en orderbekräftelse uteblir är att man i samband med beställningen har av misstag uppgett en felaktig mailadress. Känner du dig osäker så finns vår kundtjänst tillgänglig och svarar på dina frågor.

Hämtar du inte ut din beställning går paketet tillbaka till oss som outlöst paket, vi kommer kontakta dig om vi inte fått någon information från dig om varför inte paketet lösts ut i tid. 

Detta beror ofta på att gammal historik lagrats, vilket gör att även tidigare problem kan ligga kvar och göra att hemsidan inte funkar helt korrekt. Rensa cache och cookies i första steget, upplever du fortsatt problem vänligen maila vår support där du beskriver problemet noggrant.

När en order skapats i vårt system skickas en orderbekräftelse automatiskt ut till angiven e-post adress. Kontrollera att du angivit rätt e-post adress i din Klarna portal samt kolla din skräppost så den inte hamnat där.

Om det uppstod error vid orderläggning och du lägger din order på nytt kan ditt konto ha belastats 2 gånger. Vi debiterar aldrig en ofullständig order, om en transaktion syns på ditt konto är detta en förauktorisering som kommer att försvinna inom 1-3 bankdagar. Kontakta vårt team om transaktionerna fortfarande är synlig på ditt konto.

Retur

När du handlar på marianila.se har du alltid 14 dagar på dig att returnera din beställning från det att du fick produkterna. Tyvärr kan du inte ändra din produkt, om du vill ha en annan artikel måste du göra en ny beställning.

Om du vill returnera ditt köp måste du kontakta oss inom 14 dagar från leveransdagen. Meddelandet ska innehålla ditt namn, adress och kontaktinformation till dig. Du kan kontakta oss via e-post: contact@marianila.com eller per post: Andesitgatan 12, 254 68 Helsingborg. Du kan även använda Konsumentverkets standardformulär för ångerrätt och skicka det till oss per post eller mejl.

Observera att du som kund står för returfrakt och är ansvarig för produkterna när de returneras till oss. Förpacka produkterna på lämpligt sätt för att minska risken att de skadas under leverans.

Produkter som inhandlats hos en auktoriserad återförsäljare av Maria Nila ska i första hand gå via aktuell butik, glöm inte att ta med kvittot! Vi kan ej ta emot returer som handlats på annat ställe än www.marianila.com. Observera att vi inte har någon “nöjd kund-garanti”.

Detta innebär att vi ej godkänner returer/ reklamationer av produkter som du använt men som ej lever upp till dina förväntningar. Vid eventuell allergi eller överkänslighet rekommenderar vi alltid att man provar en ny produkt på en liten yta (exempelvis på handleden) och väntar i 24h för att se om man får någon reaktion.

Behöver du ytterligare information gällande returer/reklamationer vänligen kontakta vår kundtjänst.

Produktinformation

Våra produkter är fria från både sulfater och parabener. Istället använder vi växtbaserade ingredienser och mer skonsamma alternativ.

Många produkter innehåller sulfater, ett ämne som löser fett och får schampon att löddra. Sulfater tar bort överflödiga oljor från ditt hår men också tvätta bort de naturliga oljorna. Produkter med sulfater kan därför få ditt hår att bli torrare och i längden producera mer talg när hårbotten försöker balansera torrheten. När man byter från ett schampo som innehåller sulfater kan man till en början uppleva att håret inte håller sig fritt från oljor lika länge. Det beror på att hårbotten behöver ställa om talgproduktionen och vänja sig vid mildare produkter.

Parabener är ett konserveringsmedel som tillsätts i vattenbaserade produkter för att de ska hålla längre utan att bakterier och mögel växer. Parabener har kopplats till både allergier och hormonpåverkan, vilket gör att det är något många vill undvika i sitt hårvårdsrutin. 

Colour Refresh är en vårdande hårinpackning som innehåller semi-permanenta färgpigment som fäster vid hårets yttre cortex - det betyder att färgen inte tränger in lika väl som en permanent färg. Vanligtvis rekommenderar vi inte att använda Color Refresh på grått och obehandlat hår eftersom resultatet kan variera. De temporära färgpigmenten i Colour Refresh är inte lika starka som permanent hårfärg, och därför kan det vara svårt att täcka grått hår. 

Curlicue Cream är utvecklad för att definiera lockigt/vågigt hår. Den har inte samma eller ingen effekt på naturligt rakt hår. 

Våra produkter innehåller inga nötter. På varje produktsida kan du se hela ingredienslistan för varje specifik produkt.

Ja! Alla våra serier kan kombineras beroende på önskat resultat.

Våra produkter är väldigt skonsamma då de är 100% vegan-, sulfat- och parabenfria. Enligt den svenska filialorganisationen KTF (Cosmetic trade association) är det till och med säkert att färga håret i salongen när du ammar eller är gravid. På Maria Nila tycker vi att du alltid ska vara extra försiktig med alla typer av produkter när det gäller graviditet och amning. Så som en försiktighetsåtgärd rekommenderar vi att du minskar användningen under den specifika perioden. Du kan alltid rådgöra med din läkare om du är osäker.

Oöppnad förpackning bör brukas inom 30 månader. Öppnad förpackning bör brukas inom 12 månader. Vi rekommenderar inte att använda produkten efter utgångsdatum. Våra aerosoler har inget utgångsdatum. 

Våra produkter är väldigt skonsamma då de är 100% vegan-, sulfat- och parabenfria. Vi kan inte ge några garantier eller rekommendationer för hur dina specifika extensions kan reagera med våra produkter. Vi rekommenderar att du konsulterar din frisör för att vara säker på vilka produkter som passar just dina extensions.

Se rekommendationer på produktsidan för vilken färginpackning vi rekommenderar för vilket ljushetsläge. Är du osäker är du välkommen att rådfråga vårt team!

Förutom våra rena värmeskydd Cream Heat Spray och Quick Dry Heat Spray innehåller även Structure Repair Leave In Cream, Luminous Colour Hair Lotion och True Soft Argan Oil värmeskyddande egenskaper.

Curlicue Cream, Ocean Spray, Quick Dry Heat Spray, Eco Therapy Revive serien.

Våra produkter är väldigt skonsamma då de är 100% veganska, sulfat- och parabenfria. Dock är alla våra säkerhetsdokument / säkerhetsbedömningar (ingrediensnivåer) baserade på vuxna och vi kan därför inte rekommendera produkter till barn. Det är därmed ett individuellt val.

Colour Guard Complex betyder att produkten har ett antal ämnen i sig som gör att produkten bevarar färgen i ditt hår. Våra produkter innehåller Colour Guard Complex som skyddar håret mot UV-strålning och fria radikaler.

Färginpackningar kan vara kluriga produkter då de beter sig på olika sätt i alla olika hår. Hur bra produkten fäster beror på hårets kvalité. Om du har ett poröst hår så fäster färgen bättre än om du har ett glansigt ”glas-aktigt” hår. Ett behandlat hår gör också att produkten sitter mycket bättre. För ytterligare konsultation rekommenderar vi dig att rådfråga din frisör eller vårt team.

Ecocert är en internationell organisation som certifierar ekologiska produkter som garanterar:

- Miljövänlig produktionsprocess som
också respekterar människors hälsa
- Utveckling av konceptet “green chemicals”
- Ansvarsfull användning av naturresurser
- Respekt för biologisk mångfald
- Att petrokemiska ingredienser och GMO inte används
- Återvinningsbara förpackningar

Eco Therapy Revive-serien är certifierad COSMOS ORGANIC av Ecocert Greenlife enligt COSMOS Standard tillgänglig på http://COSMOS.ecocert.com.

En skönhetsprodukt uppfyller endast
certifieringen COSMOS ORGANIC om:
- Minst 95% av växtbaserade ingredienser är ekologiska
- För produkter som sköljs bort, så som schampo, måste minst 10% av det totala innehållet vara ekologiskt

Aktiva molekyler verkar på ett skonsamt och effektivt sätt att kapsla olja, fett och återstående stylingprodukter som en dammsugare. De kan sedan enkelt sköljas ut med vatten tack vare molekylens dubbla löslighet i både vatten och olja.