Our Story

Allt startade 1999 i ett garage i södra Sverige, där entreprenörsfamiljen Wikström testade och mixande ingredienser till hårvårdsprodukter. Med inspiration från grundaren Anns släkting Maria Nila, som visade stor respekt för djur och natur, föddes vår filosofi att skapa vänlig vegansk hårvård.

Idag har Maria Nila vuxit ur garaget och finns i 45 länder på tre kontinenter. Vi är stolta över att fortfarande vara ett familjeföretag – men nu med en större familj som fortsätter att växa. Tillsammans arbetar vi mot visionen att leda hållbar skönhet och för att påverka branschen i rätt riktning.

Med vårt arv och vision vill vi fortsätta att förse världen med professionella och vänliga skönhetsprodukter på ett vänligt, nyfiket och ärligt sätt. Det gör vi genom att utveckla 100% veganska produkter med färgbevarande egenskaper och använda klimatkompenserade förpackningar.

Eftersom resan mot en vänligare värld görs tillsammans med vårt community uppmuntrar och agerar vi efter våra värderingar i allt vi gör – be friendly, stay curious och act honest.

Be friendly

Vår omtanke för miljön slutar inte med våra produkter. Maria Nila är också involverade i projekt världen över genom initiativet The Friendly Year.

Stay curious

I den ständigt föränderliga skönhetsbranchen tror vi på att vi kan skapa förändring till det bättre. För oss innebär det att vi anpassar oss, utforskar det okända och låter innovation och lekfullhet leda vägen – som när vi bestämde oss för att ta fram en helt veganskvaxsserie. Vissa kallade oss galna, men efter tid, energi och många tester lanserade vi Minerals – världens första professionella 100% veganska vaxkollektion. 

Act honest

Vi tror att ärlighet och transparens är nyckeln till att säkerställa att vårt community kan lita på våra produkters löften, kvalitet och funktion. Vårt aktiva arbete mot en vänligare värld garanteras också genom PETA, The Leaping Bunny, Vegan Society och Plan Vivo som har certifierat alla våra produkter.