Så använder du silverschampo Så använder du silverschampo

Så använder du silverschampo

Har du också märkt att din kalla hårfärg kan få en gyllene ton efter ett tag, istället för den silvriga du hade från början? Detta är inte ovanligt då silvriga toner lätt går åt det gula hållet när håret har blekts eller varit ute mycket i solen. Det finns däremot flera saker man kan göra för att förhindra detta, bland annat att använda silverschampo. Vi kommer ge dig all information du behöver för att du ska kunna luta dig tillbaka och njuta av kalla fräscha toner.

Vad är silverschampo?

Silverschampo är specifikt framtaget för att dämpa gula nyanser och ge tillbaka de kallare tonerna i håret. Det kan användas precis som ett vanligt schampo men kommer att få håret att kännas nyfärgat längre. Eftersom det är så pass vanligt att håret till slut går åt ett gulare håll, är silverschampo en produkt du borde ha på badrumshyllan för att få de kalla tonerna att hålla längre.

Hur fungerar silverschampo?

För att förstå hur ett silverschampo fungerar kan det vara hjälpsamt att tänka på ett klassiskt färghjul. Lila, vilket vanligtvis är färgen på silverschampo, är i hjulet placerat som direkt motsats till färgen gult. Därför använder silverschampo lila pigment för att neutralisera gula toner och på så vis ge håret en fräschare känsla.

Hur använder man silverschampo?

Silverschampo ska alltid användas i blött hår för att fungera ordentligt och spridas jämnt genom håret.

  1. För att göra rent håret och hårbotten ordentligt och hjälpa det att absorbera egenskaperna i silverschampot, kan det vara bra att börja med en djuprengöring med Purifying Cleanse Shampoo. Den kommer att milt exfoliera hårbotten och ta bort överflödig olja och produktrester. Använd ca en gång i månaden istället för ditt vanliga schampo, eller vid behov.
  2. Använd ett silverschampo som Sheer Silver Shampoo och massera in i hår och hårbotten. Om du vill få ett mer intensivt resultat kan du låta schampot verka i någon minut innan du sköljer ur ordentligt.
  3. För att uppnå en ännu kallare ton kan du följa upp med Sheer Silver Masque och Sheer Silver Conditioner.

Hur ofta ska man använda silverschampo?

Hur ofta man ska använda silverschampo beror bland annat på önskad intensitet. Tack vare Sheer Silver Shampoos vårdande egenskaper passar detta silverschampo att använda varje dag. På så vis kan du fortsätta ta hand om dina kalla toner utan att behöva införa ett helt nytt steg i din hårvårdsrutin. Om du vill varva ditt färgbevarande schampo med ett annat för att ge håret extra fukt, kan du använda ett mjukgörande schampo som True Soft Shampoo

Om du vill ha en extra boost av kalla toner mellan tvättar så finns det andra produkter än silverschampo som kan hjälpa:

  1. Du kan välja en färgbomb med semipermanenta färgpigment, som Colour Refresh Pearl Silver. Använd färgbomben som ett steg mellan schampo och balsam genom att massera in produkten jämnt i håret med fingrarna eller en kam. Låt verka i 3-10 minuter beroende på önskad intensitet och skölj sedan ur ordentligt.
  2. Du kan också välja vår Silver Shot som är fullpackad med vårdande egenskaper och violetta pigment. Denna mirakelprodukt kan användas som toning som sista steg i din hårrutin. Applicera på nytvättat och handdukstorkat hår och låt verka i 3-10 minuter beroende på önskad intensitet. Skölj sedan ur ordentligt.

Vilket är det bästa silverschampot?

När du vill hålla håret friskt och samtidigt bevara kalla toner finns det olika schampon du kan välja bland:

  • Sheer Silver Shampoo. Detta är ett silverschampo med björnbärsextrakt för att ge glans och violetta pigment för att neutralisera gula toner i blonda, vita och gråa hår. Med det här silverschampot behöver du inte tumma på hårkvalitén för att bevara kalla toner – den stärker håret och dämpar gulhet på samma gång.
  • Luminous Colour Shampoo. Detta är ett otroligt bra komplement till silverschampo för hår som lätt drar åt ett varmare håll. Att ge håret extra glans gör att det reflekterar ljus och ger ett kallare intryck – något detta schampo gör bäst! Utöver att ge glans så bevarar den också din hårfärg tack vare granatäppleextrakt.

Vad gör silverschampo på brunt hår?

Det är inte bara blondiner som strävar efter kalla toner – askbrunt hår har länge varit ett populärt val. Men vilken effekt kan man vänta sig att få av silverschampo på brunt hår?

Resultatet på brunt hår kommer variera beroende på vilken nyans håret har. Ljusbrunt hår med slingor är ett bra exempel på brunt hår som kan gå åt det guldiga hållet och därför gynnas av de neutraliserande lila pigmenten i silverschampo. Däremot kan bruna hår ibland skifta i röda nyanser snarare än gula och i så fall kanske du inte kommer att uppleva samma tydliga resultat.

Vi rekommenderar Luminous Colour-serien för att hjälpa ditt bruna hår bevara sina kalla toner. Ett litet bonustips är att alltid använda värmeskydd innan du använder värmeverktyg på håret – det får de kalla tonerna att hålla längre!