Maria Nila The Friendly Year 2023 Maria Nila The Friendly Year 2023

The Friendly Year 2023

World Vegan Day 1 november 2022 är sjätte året som Maria Nilas lanserar välgörenhetsinitiativet The Friendly Year. Sedan företaget grundades 1999 har det varit en viktig del av vår filosofi att djur inte ska vara en del av mänsklig fåfänga. Därför är alla våra hårvårdsprodukter 100% veganska och alla förpackningar klimatkompenserade. Vårt engagemang stannar dock inte vid våra produkter. Det är också viktigt för oss att bidra på andra sätt för att skapa en vänligare värld. Därför väljer vi varje år en specifik organisation eller hotat djur som aktivt leder vårt välgörenhetsarbete och initiativ under de kommande 365 dagarna.

World Vegan Day är en global rörelse där veganismens fördelar för människor, djur och miljö firas. Med vatten som en av de viktigaste komponenterna inom hårvårdsbranschen, har vi för The Friendly Year 2023 valt att stödja ett av de äldsta djuren som lever i det – havssköldpaddan. I över 150 miljoner år har haven runt om i världen varit hem för dessa majestätiska varelser. Tillsammans med vår mångåriga partner, välgörenhetsorganisationen The Perfect World Foundation, kommer vi att bidra till Cairns Turtle Rehabilitation Center – en ideell organisation i Australien som tar hand om skadade havssköldpaddor. Under det här året kommer vi särskilt att följa två gröna sköldpaddor, Dancer och Prancer, som räddades kort efter att de kläckts när de lurades av utomhusbelysning och hamnade i en simbassäng istället för i havet.

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Den 1 november lanserar vi en begränsad upplaga av vår World Vegan Day-box tillgänglig exklusivt på marianila.se. För varje såld box kommer vi att donera 1000 SEK till Cairns Turtle Rehabilitation Center.

Mellan 27 oktober till 10 november kan du även använda koden VEGANDAY för att få 20 % rabatt på vår hemsida*. Vinsten från alla ordrar märkta med koden kommer att gå till Cairns Turtle Rehabilitation Center.

Läs mer om projektet här. 

*Koden gäller inte på Vegan Day Box