Därför ska du använda en hårinpackning i din hårvårdsrutin Därför ska du använda en hårinpackning i din hårvårdsrutin

Därför ska du använda en hårinpackning i din hårvårdsrutin

En fuktgivande och närande hårinpackning är en nyckelprodukt för friskt, mjukt och glansigt hår. Men vet du när i din hårvårdsrutin du borde använda en inpackning för att få det bästa resultatet? Fortsätt läsa för att lära dig mer om varför du ska använda en hårinpackning och hitta rätt hårinpackning för din hårtyp!

Varför ska du använda en hårinpackning?

Hårinpackningar är fullpackade med återfuktande och närande ingredienser för att hjälpa ditt hår att bli starkare, mjukare och mer glansigt. En hårinpackning kan göra stor skillnad för hårets hälsa tack vare sina effektiva aktiva ingredienser. Det är särskilt viktigt om du har torrt, skadat, lockigt eller väldigt långt hår. Till skillnad från ett vanligt balsam som behandlar hårstråets yta, tränger en mask in djupare i hårstrået för en återuppbyggande effekt. Om du regelbundet använder en hårinpackning får du ett starkare hår med mer glans som känns mjukare. 

Så använder du en hårinpackning  

Du vet antagligen att schampo tar bort smuts, oljor och produktrester. Men schamponering rengör faktiskt inte bara håret – det skapar också den perfekta grunden för att använda en återfuktande hårinpackning. Schampo har ett pH-värde på 6–6.5, högre än håret och hudens naturliga nivå på 5–5.5, vilket gör att hårets yttre fjällskikt öppnas och gör det mer mottagligt för alla goda effekter från produkterna i din hårvårdsrutin.

Det bästa tillfället att applicera en hårinpackning är när hårets fjällskikt öppnas, eftersom produkten kan komma till hårets kärna och boosta det med fukt och näring. När du har sköljt ur ditt schampo så handdukstorkar du försiktigt håret och applicerar hårinpackningen i längderna. Låt inpackningen verka i minst 3 minuter innan du sköljer ur håret, eller upp till tjugo minuter för ännu mer effekt. 

Balsam är alltid det sista steget rutinen eftersom det låser in effekten som hårinpackningen skapat. Eftersom balsam har ett lågt pH på 4–4.5, tvingar den det yttre skiktet i håret att sluta sig, skyddar håret och ger ett glansigt resultat. Alla Maria Nilas balsam innehåller aktiva ingredienser för att öka hårets mjukhet och glans. Låt balsamet verka i ett par minuter innan du sköljer ur.

De dagar du inte har tid att låta en inpackning verka länge, eller om du reser och inte har plats för en inpackning i väskan, kan du använda en snabbverkande hårbehandling som vår Booster Masque. Det är en riktig räddare för alla hårtyper och ersätter både hårinpackning och balsam för att snabbt ge dig mjukt hår med lyster. Applicera Booster Masque efter att du har schamponerat håret, precis som du skulle göra med en mask, och låt sitta i tre minuter innan du sköljer ur.

Så ofta ska du använda en hårinpackning

Vår rekommendation är att du använder en hårinpackning en gång i veckan. Det hjälper dig att hålla ditt hår friskt och ge det en mjukare känsla. Om du har mycket skadat eller torrt hår kan du applicera en inpackning varje gång du tvättar håret, eftersom den här hårtypen behöver lite extra vård.

Hitta rätt hårinpackning för ditt hår

Vilken typ av hårinpackning du behöver är individuellt och beror på just din hårtyp. Vi har samlat våra rekommendationer här för att hjälpa dig hitta din den perfekta inpackningen för dig!

Hårinpackning för torrt hår

Om du har naturligt torrt hår eller lockigt hår rekommenderar vi True Soft Masque. Den här hårinpackningen med arganolja hjälper till att bevara fukt och stärka håret för ett silkeslent resultat.

Hårinpackning för färgat hår

För färgat hår rekommenderar vi Luminous Colour Masque. Denna hårinpackning med granatäpplextrakt kommer att ge ditt hår mer glans så din hårfärg får skina, samtidigt som den minskar färgförlusten.

Hårinpackning för skadat hår

Skadad eller kemiskt behandlat hår behöver en hårinpackning som hjälper det att återfå sin styrka och bli mjukare. Structure Repair Masque med reparerande algextrakt är det perfekta valet för den här hårtypen.  

Hårinpackning för känslig hårbotten

Om du har känslig och torr hårbotten kan du välja en hårinpackning som kan appliceras på både längder och hårbotten. Head & Hair Heal Masque med lugnande aloe vera-extrakt är fuktgivande och har en allergenfri parfym för att inte irritera din hårbotten. 

Hårinpackning för tunt hår

Om du har tunt hår vill du hålla dig borta från produkter som kan tynga ner håret. Pure Volume Masque med provitamin B5 återfuktar och ger näring håret, samtidigt som det hjälper till att skapa volym som håller länge.

Hårinpackning för blont hår

Det är vanligt att blont hår får varma och gula toner samtidigt som det kan bli torrt från blekning. Sheer Silver Masque innehåller björnbärsextrakt och hjälper till att neutralisera gula nyanser och återfukta håret.