Chloe Miles tipsar – så sparar du vatten hemma Chloe Miles tipsar – så sparar du vatten hemma

Chloe Miles tipsar – så sparar du vatten hemma

För Maria Nilas ambassadör Chloe Miles är social och miljömässig hållbarhet ett viktigt ämne. Chloe, som bor i Brighton i Storbritannien, brinner för att göra förändringar i sin vardag för att leva ett mer hållbart och etiskt liv. Därför är vi extra nyfikna på att höra mer om hennes bästa tips för att enkelt spara vatten hemma.

 1. Ta kortare duschar eller (vad jag gillar att kalla) "halvbad"
  Detta är ett av de enklaste sätten att spara vatten hemma. Duschar och bad står för mer än en tredjedel av hushållens vattenanvändning, och för varje minut av rinnande vatten går det i genomsnitt åt 10 liter. Genom att korta ner din dagliga dusch från 8 minuter till 4 minuter sparar du över 1 000 liter vatten i månaden! Ett annat tips för att minska duschtiden är att tvätta håret mer sällan. Jag tvättar gärna mitt hår en eller två gånger i veckan och använder Maria Nilas Cleansing Powder mellan tvättarna om det behövs!

 2. Stäng av kranen
  När du tvättar ansiktet och borstar tänderna, låter du vattnet rinna utan att du märker det? Att lämna en kran i gång slösar upp till sex liter vatten i minuten. Att se till att stänga av kranen när du inte använder den är en enkel förändring som vi alla kan göra. 

 3. Shoppa second-hand och vintagekläder
  Det kanske förvånar dig att klädindustrin är världens tredje största vattenanvändare. Det krävs 20 000 liter vatten för att göra bara en t-shirt i bomull och ett par jeans! Att köpa secon-hand och vintage är ett fantastiskt och roligt sätt att minska din vattenförbrukning.

 4. Tvätta dina kläder mer sällan
  Kastar du automatiskt dina kläder i tvättkorgen efter att du tagit av dem? En genomsnittlig tvättmaskin använder 50 liter vatten per tvätt. Många klädesplagg behöver inte tvättas varje gång. Till exempel kan jeans gå månader utan att tvättas! Minska din användning genom att kontrollera varje föremål innan du lägger det i tvättkorgen, och endast tvätta fulla maskiner. Att tvätta mindre sparar vatten och sparar tid!

 5. Byt till en vegansk eller växtbaserad kost
  Köttindustrin använder förvånansvärt mycket av jordens resurser. Det krävs över 2 000 liter vatten för att göra en 150g nötköttsburgare! Köttindustrin är så vattenintensiv att en minskning av kött från din kost kan göra din personliga vattenförbrukning upp till 60 % längre! Att minska din vattenförbrukning är bara en av många bra anledningar till att bli vegan.

Jag hoppas att du kan använda mina tips för att spara på vatten hemma. Att vara medveten om din vattenförbrukning är bra för planeten och bra för plånboken!