Tips för dig som vill använda hårolja Tips för dig som vill använda hårolja

Tips för dig som vill använda hårolja

Hårolja är en viktig del av hårvårdsrutinen för att maxa glansen och ge nytt liv till torrt och frissigt hår. Om du är ny på området kan det vara svårt att veta vad hårolja egentligen är och hur man använder den på bästa sätt. Vi har därför samlat våra bästa tips om hur du kan få vackert och välmående hår med hårolja. 

Vad gör hårolja

Hårolja är en hårprodukt som består av en kombination av oljor som både återfuktar och förbättrar hårets hälsa. Just den rika formulan hjälper till att motverka frissighet, ger massor av glans och gör håret härligt mjukt. Håroljor kan även ha andra egenskaper som att skydda ditt hår mot UV-strålar, något som kan göra att hårfärgen mattas av. En av de bästa fördelarna med hårolja är förmågan att tränga djupt in i hårstråna och återfukta från insidan ut – vilket ger dig ett följsamt och glänsande hår som ser friskt och välmående ut.

Hur använder man hårolja

Många tror att hårolja kan göra håret fett och tungt, men när hårolja används rätt ger det ditt hår lyster och en hälsosam look. Därför har vi samlat några tips om hur du använder hårolja på bästa sätt! 

  • Hårolja ska främst användas i topparna och längderna. Undvik att applicera hårolja i hårbotten om du inte är säker på att den produkt du använder är gjord för det, då håret annars kan se fett ut. 
  • Börja med att ta en liten mängd hårolja i handen och värm upp genom att gnida handflatorna mot varandra. Krama och kamma in oljan i håret och fokusera där ditt hår ser som mest torrt och frissigt ut. Upprepa om ditt hår behöver boostas med mer fukt.
  • Hårolja är perfekt att använda i torrt hår för att avsluta din look med härlig glans, eller för att motverka friss och ge skadat hår en friskare finish.
  • Du kan också applicera hårolja i nytvättat, fuktigt hår för att återfukta och motverka frissighet och tovor. När håret är blött kan du använda mer olja än i torrt hår då håret absorberar oljan bättre.
  • Om ditt hår är i behov av en riktigt fuktbomb kan du applicera olja i längderna och låta verka i några minuter innan du tvättar håret som vanligt med schampo och balsam.

Hur ofta ska man använda hårolja

Hur ofta du borde använda hårolja beror på din hårtyp, det viktigaste är att testa sig fram till en rutin som fungerar för dig. Har du torrt eller skadat hår kan du använda hårolja dagligen som en del av din morgonrutin och applicera ordentligt med hårolja efter varje gång du tvättar håret. Om ditt hår är benäget att snabbt bli fett kan det räcka med att använda hårolja ett par gånger i veckan vid behov, för att inte tillföra onödig olja i håret.

Hårolja för blont hår

Om du har blont hår och vill framhäva färgen med glans och lyster är hårolja ett perfekt tillskott till hårvårdsrutinen. Håroljan kan också hjälpa till att stärka och ge näring åt hår som slitits av blekning och kemiska behandlingar. En del med väldigt ljust hår kan uppleva att pigment i färgade håroljor lägger sig på håret och ger en varmare nyans. Därför kan det vara bra att använda en genomskinlig olja som låter de kalla blonda tonerna stå i fokus. 

Hårolja för torrt hår

För dig med torrt hår som behöver extra återfuktning och näring är en hårolja ett måste. Håroljor som är berikade med fuktgivande ingredienser hjälper till att göra håret mjukare, samtidigt som det bidra till att minska frissighet och gör håret starkare. Genom att använda en hårolja kan du ge ditt hår den ultimata fuktboosten och återställa dess naturliga glans och hälsa.

Vilken hårolja är bäst

När det gäller att välja rätt hårolja för ditt hår är det viktigt att ta hänsyn till din unika hårtyp. För att vara vänlig mot ditt hår kan det vara bra att välja en hårolja som är fri från skadliga ämnen och använder naturliga ingredienser.

Maria Nila’s True Soft Argan Oil är en hårolja med argan-, raps- och abyssiniaolja som är rik på antioxidanter och fettsyror för att ge glans och minska friss. True Soft Argan Oil absorberas snabbt in i håret utan att tynga ner och lämnar inga synliga rester, vilket gör att den kan användas av alla hårtyper. Håroljan ger näring till håret samtidigt som Colour Guard Complex ger skydd mot UV-strålar. 

True Soft Argan Oil finns också som en praktiskt hårolja i resestorlek med 30ml. Perfekt att ta med på solsemestern för att skydda håret från att bli frissigt av salta bad, eller att ha i väskan redo att snabbt bättra på glans och göra håret mjukt och följsamt. 

Hårolja är en produkt som verkligen kan göra underverk för ditt hår. Med våra tips kan du enkelt göra hårolja till en del av din rutin och få ett mjukt, glänsande och välmående hår. Så varför inte ge hårolja en chans och se hur den kan förvandla ditt hår?