Därför ska du använda värmeskydd  Därför ska du använda värmeskydd

Därför ska du använda värmeskydd

Om du använder plattång, locktång eller hårfön är viktigt att alltid använda värmeskydd. Varma stylingverktyg kan skapa ett fantastiskt resultat, men utan ordentligt skydd kan de skada ditt hår och göra det så torrt och sprött att håret till och med kan gå av. Läs vidare för att få reda på varför du borde använda värmeskydd och hur du håller ditt hår hälsosamt och glansigt utan att kompromissa med din look! 

Vad är värmeskydd?

Värmeskydd är en hårprodukt som hjälper till att skydda ditt hår från värmen från stylingverktyg som locktång och hårfön. Ett värmeskydd för håret är framtagen specifikt för att skapa en barriär mellan ditt hår och värmen, vilket minskar risken att hårstråets yttre lager skadas av de höga temperaturerna. Dessutom kan du välja ett värmeskydd med återfuktande egenskaper, vilket hjälper till att göra ditt hår extra glansigt. 

Varför borde du använda värmeskydd?

Det finns fler anledningar till varför värmeskydd borde ha en självklar plats i din hårvårdsrutin. Framförallt är det en produkt som hjälper till att förhindra skador och slitage på ditt hår som orsakas av hög värme. Varma stylingverktyg kan nå temperaturer på över 200 grader, vilket kan göra att ditt hår blir torrt och sprött. Väldigt slitet hår är svårt att reparera och kan till och med gå av när det blir för svagt. Att använda ett värmeskydd minskar mängden värme som absorberas av ditt hår och håller det därför friskare och starkare. Genom att skydda håret från skador hjälper det också till att bibehålla hårets naturliga fukt och förhindrar att det blir matt och livlöst. Ett närande värmeskydd gör också att ditt hår behåller sin naturliga glans och får extra lyster. 

Så skyddar du ditt hår från värme

Det finns några saker du kan göra för att hålla ditt hår friskt och starkt, även om du använder varma stylingverktyg regelbundet:

  1. Använd värmeskydd: vid det här laget vet du förmodligen hur viktigt det är att använda ett värmeskydd. En värmeskyddande spray håller vanligtvis i håret tills nästa tvätt, men om du använder varma stylingverktyg varje dag rekommenderar vi att du applicerar igen varje gång du utsätter håret för värme.
  2. Sänk temperaturen: du behöver inte skruva upp värmen på max för att få ett snyggt resultat. Genom att använda en lägre temperatur på dina varma stylingverktyg kan du minska slitage samtidigt som ditt hår kommer se fantastiskt ut.
  3. Styla inte vått hår: använd inte varma stylingverktyg på blött hår eftersom det lättare kan skadas. Se till att föna håret ordentligt eller låta det lufttorka helt innan du använder en platt- eller locktång. Och glöm inte värmeskyddet innan du fönar håret!
  4. Använd produkter för skadat hår: vi vet att det är svårt att helt sluta styla håret med värmeverktyg. Om du redan har slitet hår, eller om du vill se till att det förblir starkt och friskt, välj produkter för skadat hår som hjälper till att reparera och återuppbygga.

Bästa värmeskyddet för ditt hår

För att hjälpa dig att få och behålla ett friskt och vackert hår har vi sammanställt en guide till våra värmeskydd och hur du använder dem: 

  • Shaping Heat Spray: värmeskyddande spray gjord för att användas i torrt hår. Ger en lätt stadga till din look så den håller längre, minskar frissighet och motverka att håret blir statiskt. Motverkar också torrt hår och hårbotten tack vare aktiva ingredienser som Squalane och Glycerin.

  • Cream Heat Spray: denna krämbaserade spray skyddar ditt hår från värme samtidigt som den tillför glans och fukt och är perfekt att använda i både fuktigt och torrt hår. Och det finns ingen anledning att hoppa över värmeskydd när du reser eftersom Cream Heat Spray också finns i reseförpackning!

  • Quick Dry Heat Spray: att föna håret kan ta tid, men med Quick Dry Heat Spray blir processen snabbare och mer skonsam mot ditt hår. Denna produkt är en lätt spray med vattenavvisande egenskaper som gör ditt hår torrt på nolltid, samtidigt som det lämnar håret med en glansig finish.