Hur får man volym i håret? Vi listar knepen! Hur får man volym i håret? Vi listar knepen!

Hur får man volym i håret? Vi listar knepen!

Hur får man volym i håret? Det kan kännas som en omöjlighet att få till ökad volym i håret, men det är inte så svårt att fixa när du vet vad håret behöver. Med rätt hårprodukter och hårstylingprodukter som är anpassade för din hårtyp kommer drömvolymen kännas som en självklarhet att lätt fixa fram. Nedan kan du läsa om våra bästa tips för mer volym i håret!

Våra bästa tips för ökad volym i håret

 • Tupera från hårbotten
  Gnugga en kam upp och ner vid rötterna och förstärk sedan med hårspray. Tuppera inte det hår som kommer att synas. Om du har slitet och skadat hår bör du undvika tupering.
 • Föna håret upp och ned
  Ett enkelt knep för extra bra volym till håret. Glöm inte att använda värmeskydd vid hårföning.
 • Variera hårbenan
  Variera hårbenan då och då för att på ett enkelt sätt tillföra mer volym i håret.
 • Schamponera dubbelt
  Genom att schamponera ditt hår dubbelt hindrar du hårstråna från att tyngas ned av oljor och produktrester.
 • Använd rätt hårborste
  Om du borstar ditt hår när det är blött är det viktigt att använda rätt hårborste. Att använda fel hårborste kan göra så håret ser mer livlöst och kraftlöst ut. En wet brush med mjuka piggar är att rekommendera för blött hår.
 • Använd rätt produkter
  Det finns en uppsjö av produkter för att få ökad volym i håret. I vårt sortiment med hårprodukter för platt och rakt hår hittar du våra bästa produkter för ökad volym i håret. Nedan listar vi även dessa produkter och går igenom hur de ska användas!

 • Applicera produkterna på rätt sätt
  Första steget är att införskaffa rätt produkter för volym i håret, men det är desto viktigare att de appliceras på rätt sätt för att uppnå önskat resultat. Flera volymprodukter som exempelvis en volymmousse eller volymspray ska endast appliceras i hårbotten och inte i längderna.

Hårprodukter som ger volym i håret

Att använda hårprodukter för volym i håret är det lättaste sättet för att få volym. Om du tvättar håret med alldeles för nedtyngande och återfuktande hårprodukter, har du redan där minskat chansen att få till volym. Nedan listar vi våra bästa produkter för volym i håret och hur de ska användas:

 • Schampo & balsam
  Börja med att tvätta håret med ett volymschampo och volymbalsam. Om ditt hår är torrt och frissigt eller slitet och skadat kan du hoppa över detta steg och använda vårdande schampo och balsam istället.
 • Volymmousse
  Maria Nilas Volume Mousse är en vårdande volymmousse som ger volym, reducerar statiskt hår och skyddar mot värme. Applicera hårmoussen i fuktigt hår från rötterna och utåt. Föna håret eller låt det självtorka.
 • Volymspray
  Maria Nilas vårdande volymspray är ett måste för riklig volym i håret! Sprayen ger volym redan innan stylingprocessen börjar och lämnar håret med en naturlig finish utan att klibba. Sprayen absorberas lätt, ger fylliga längder och volym från rötterna. Applicera från rötterna till topparna i fuktigt hår.
 • Texturspray
  Maria Nilas Texture Spray är en stylingspray som ger både volym och gör det lätt att styla håret. Den lätta formulan tynger inte ner tunt hår och kan återappliceras under dagen för att bygga på volymen.
 • Volympuder
  Maria Nilas Power Powder är ett volymgivande volympuder för både tunt och tjockt hår som ger mycket volym som håller länge. Skaka flaskan och applicera volympudret med sin pumpfunktion nära rötterna i torrt hår och massera försiktigt in i håret för att skapa volym och ett matt resultat.
 • Cleansing powder
  Maria Nilas Cleansing Powder är ett rengörande torrschampo och stylingpuder som snabbt fräschar upp hår och hårbotten och ger volym.
 • Dry shampoo
  Maria Nilas torrschampo Dry Shampoo ger kraftig stadga och fräschar snabbt upp smutsigt hår och hårbotten mellan tvättar. Det kan också användas för att skapa struktur och ge volym vid hårstyling. Till skillnad från Invisidry Shampoo ger Dry Shampoo en kraftigare stadga, mer volym och struktur i håret.
 • Ocean spray
  Maria Nilas Ocean Spray är en saltvattenspray som ger volym, struktur och extra stadga med ett matt resultat som inte klibbar.
 • Salty Mist
  Maria Nilas Salty Mist är en saltvattenspray som ger struktur, volym och lätt stadga och lämnar håret med en skön strandkänsla.
 • Hårspray
  Avsluta med en fixerande hårspray för att volymen ska hålla hela dagen.

Tips för att få volym i tunt hår

Många som har tunt hår tycker det kan vara klurigt att få till bra volym till håret. Tunt hår tyngs lätt ned, därför är det bäst att använda produkter som tynger ned håret så lite som möjligt.

Att följa knepen som listades här över hjälper dig en bra bit på vägen, men för just tunt hår rekommenderar vi att du börjar med att testa vårt volympuder istället för spray och mousse. Se också till att inte använda för mycket produkter i håret, det kan tynga ner och förstöra effekten.

Maria Nilas volympuder Power Powder suger upp överskott av oljor i håret och ger en matt finish med mycket volym. Pudret mattar ned feta partier och gör håret pudrigt och strävt. Det blir då väldigt enkelt att ”burra” eller tupera upp håret till den volym du vill ha. Då pudret har en lätt konsistens tyngs de tunna hårstråna inte ned och du kan njuta av volymen hela dagen. Volympudret passar för alla, men är extra fördelaktigt för ett tunt hår.

Ett annat säkert kort för dig med tunt hår är att använda en texturspray. Det är en stylingprodukt som som ger stadga och fyllighet utan att tynga ner, vilket skapar en bra grund för att styla håret så att du får in mer volym. Maria Nilas Texture Spray ger ett naturligt och avslappnat resultat och kan byggas på under utan att håret tyngs ner eller känns klibbigt.

Tips för att få volym i kort hår

Att använda rätt produkter för hårtvätt rekommenderas för alla hårtyper, men effekten av stylingprodukterna varierar i effekt beroende på håret.

För frisyren som är så kort att inget hår hänger ned rekommenderar vi att använda hårvax för att få volym. Ett hårt hårvax funkar bäst på väldigt kort hår. Minerals Gabbro Wax har en kraftig stadga så du enkelt kan styla håret för att ge illusionen av volym.

För en kort frisyr där håret hänger ner en bit, som t.ex. en page, får du smidigt till volym på följande sätt:

 1. Följ stegen ovan och tvätta håret med rätt produkter
 2. Ha i volymgivande hårmousse och föna håret från olika håll
 3. När håret fortfarande är fuktigt - använd en rundborste och föna klart
 4. Du kan stärka volymen med en volymgivande hårspray i rötterna, eller spraya en hårspray för stadga över hela håret