Så bidrar Maria Nila till en schysstare värld Så bidrar Maria Nila till en schysstare värld

Så bidrar Maria Nila till en schysstare värld

Maria Nila skapar skönhet som gör det lätt för alla att välja hårvård som är vänliga mot både planeten, djuren och ditt hår. För oss går vår vänliga filosofi längre än produkterna, och vi strävar alltid efter att vara ledande inom skönhet på innovativa sätt.

The Friendly Year
Varje år den 1 november firar vi World Vegan Day genom att lansera The Friendly Year. Det innebär att vi under hela året jobbar nära samarbetspartners som arbetar med djur i nöd. Under året lyfter vi ett hotat djur som vi stöttar genom olika kampanjer, för att skapa medvetenhet och generera donationer.

The Friendly Cut
Vid tillfällen öppnar vi våra salonger så att alla anställda kan få en Friendly Cut av våra utbildare. Det betyder att vi alla kan fixa håret gratis och sedan donera avgiften till The Perfect World Foundation. Maria Nila dubblar sedan och matchar alla donationer som gjorts.

The Friendly Collection

The Friendly Collection
När vi lanserade vår merchkollektion ville vi skapa en klädlinje som är lätt att bära. Friendly Collection är därför gjord av GOTS-certifierad ekologisk bomull och återvunnen polyester.

Friendly meals
När Maria Nila bjuder in partners, personal eller vänner till någon sammankomst är alla måltider alltid veganska eller vegetariska.

Lyfter temadagar
Vi sprider aktivt kunskap på viktiga dagar som Earth Day, Environment Day, Whalentines Day och World Turtle Day för att öka medvetenheten och stödja våra välgörenhetspartners.

Återanvändbar design

Återanvändbar design
När vi designar våra Gift Boxes och Beauty Bags gör vi det med avsikten att skapa något som håller länge och att det inte ska slängas efter uppackning. Alla material och design är därför noggrant utvalda för att uppfylla fler behov i din vardag. Presentförpackningarna är till exempel skapade för att återavnända som förvaring, där du kan samla dina skönhetsprodukter eller skrivbordssaker.

Optimerade produktionsvolymer
Vi har optimerat resultatet per produktion genom att använda våra existerande resurser mer effektivt. Genom att göra det kan vi producera cirka 300 000 extra enheter per år utan att öka antalet produktionstimmar.

Fördubbling av vår solpark

Fördubbling av vår solpark
Under 2022 installerade Maria Nila en ny solcellspark vid fabriken i Helsingborg. Genom att göra det har vi nu fördubblat vår kapacitet av förbrukad solenergi vilket kommer att minska CO2-utsläppen med 250 000 kg/år.

Inköp från närliggande leverantörer
Vi har uppdaterat riktlinjerna för leveranskedjan för att aktivt arbeta med leverantörer närmare vår fabrik. Detta minskar mängden transporter över vår jord.

Klimatkompensation av alla personalresor
Alla våra resor med tåg och i luften är kartlagda och klimatkompenserade och tåg är alltid vårt förstahandsval.

Nya återvinningssymboler
För att göra det lättare att sortera våra produkter på rätt sätt för återvinning har vi utökat informationen på våra förpackningar

Läs mer om hur Maria Nila arbetar med klimatkompensation här.