Maria Nila blir B Corp-certifierat Maria Nila blir B Corp-certifierat

Maria Nila blir B Corp-certifierat

Maria Nila är stolt över att ha blivit B Corp-certifierat, vilket innebär att företaget tar ansvar tar för att nå en hög social och miljömässig standard. Certifierade B Corporations är ledare i den globala rörelsen för en mer inkluderande, rättvis och regenerativ ekonomi. Till skillnad från andra företagscertifieringar mäter B Corporation ett företags hela sociala och miljömässiga påverkan.

Med en vision om att leda hållbar skönhet genom innovation för natur, djur och människor har Maria Nila certifierats med en poäng på 114,3 av 200.

Vi är stolta över att tillkännage denna viktiga milstolpe som är ett bevis på allt det hårda arbete som vår organisation lägger ner på vår resa mot att leda hållbar skönhet. Våra initiativ för djur, natur och människor har alltid varit en del av varumärkets identitet och att bli ett B Corp-certifierat företag har varit vår vision i många år.
– Marcus Wikström, VD och styrelseordförande

Maria Nila har genomfört en omfattande översyn av bolagets hållbarhetsarbete. Med stöd av B Corp-ramverket har organisationen kunnat strukturera och genomföra förbättringsåtgärder som syftar till att stärka den sociala och ekologiska hållbarheten. Detta har också gjort det möjligt för Maria Nila att mäta och jämföra data och aktiviteter på ett bättre och mer transparent sätt.

I kombination med miljöinnovativa produktionsprocesser med fokus på minskad resursförbrukning och utökade välgörenhetsinitiativ har vi förbättrat vår sociala och ekologiska påverkan och uppnått en poäng på 114,3. Poängen i sig visar att vi har gjort betydande framsteg, men också att det finns mer arbete att göra. Med ett fortsatt fokus på ständiga förbättringar kommer vi att vidta ytterligare åtgärder och genomföra aktiviteter som bidrar till en vänligare framtid för natur, djur och människor.
– Tina Malmborg, Sustainability Manager på Maria Nila