Fördelarna med att använda naturligt schampo Fördelarna med att använda naturligt schampo

Fördelarna med att använda naturligt schampo

När det kommer till hårvård spelar ditt schampo en stor roll i hur ditt hår både mår och ser ut. På Maria Nila anser vi att djur inte ska behöva spela en roll i människans fåfänga. Det är därför vi tycker att ett riktigt bra schampo inte bara ska rengöra håret utan även vårda det med naturliga ingredienser som lever upp till den etiska standarden vi vill hålla för att kombinera skönhet, hälsa och miljömedvetenhet.

Varför ska man välja ett naturligt schampo?

Våra schampon är framtagna för att möta behoven hos alla hårtyper och för att se till att din hårrutin är lika etisk som den är effektiv.

 • Vårdande ingredienser: Ibland kan sulfater och parabener vara ingredienser i schampon som vissa upplever är för starka ingredienser för hårbotten. Vi har därför valt att inte inkludera dem i våra produkter utan att istället fokusera på att fylla våra schampon med andra vårdande ingredienser som rengör ordentligt och även är lugnande och stärkande. 
 • Veganskt och animal-friendly: Alla våra schampon är 100% veganska och aldrig testade på djur. Vi tror att växtbaserade ingredienser är ett vinnande koncept för att fantastiskt hår inte ska behöva vara på någon annans bekostnad.
 • Klimatkompenserade förpackningar: Alla förpackningar är klimatkompenserade som en viktig del i vårt arbete för att minska vår miljöpåverkan. 

Kraften av växtbaserade ingredienser

Att välja produkter med växtbaserade ingredienser gör att du får uppleva vilka vårdande egenskaper naturen har att bjuda på.

Här är exempel på några av våra huvudingredienser:

 • Arganolja: Du hittar denna bland annat i True Soft Shampoo och arganoljan är välkänd för sina återfuktande egenskaper som reducerar frizz, mjukgör och ger glans.
 • Pro-Vitamin B5: Denna vitamin är dominerande i Pure Volume Shampoo då den ger ett tjockare och fylligare resultat samtidigt som den bevarar fukt.
 • Granatäppleextrakt: Används i Luminous Colour Shampoo som är skapat specifikt för färgat hår. Extraktet hjälper till att bevara hårfärgen och skyddar hår och hårbotten från uttorkning och skador.
 • Björnbärsextrakt: En av nyckelingredienserna i Sheer Silver Shampoo som hjälper till att neutralisera guldiga toner och ger strålande glans.

Skräddarsydda lösningar för alla hårtyper

Oavsett vilken hårtyp du har – lockigt, färgat, torrt, eller något annat – så har vi ett schampo för dig!

 • Lockigt hår: Coils & Curls Co-wash har en återfuktande formula för att vårda dina lockar och ge ett frissfritt och mjukt resultat.
 • Torrt hår: När du behöver återfukta håret på djupet så kan det vara bra att använda ett schampo med arganolja i sig, som exempelvis True Soft Shampoo.
 • Skadat hår: Algextrakt är en stärkande ingrediens som mjukgör och reparerar skadat hår, så det är givetvis huvudingrediensen i Structure Repair Shampoo.
 • Färgat hår: Genom att använda Luminous Colour Shampoo får ditt hår en boost av granatäppleextrakt och andra balanserande ingredienser för att ge ditt hår en ny lyster.

En hållbar inställning till hårvård

Upptäck den magiska kombinationen av växtbaserad, etisk och professionellt framtagen hårvård. Ditt hår kommer må bättre och se bättre ut samtidigt som du tar del av ett community som värderar hållbarhet och djurvänliga metoder. 

Prova på ett naturligt schampo för att gå mot ett hälsosammare hår och en hälsosammare planet.