Så använder du en scalp brush Så använder du en scalp brush

Så använder du en scalp brush – få friskare hår och hårbotten

Visste du att vackert hår alltid börjar med en frisk och balanserad hårbotten? De flesta tar hand om både hud och hår, men glömmer ofta bort att ge samma kärlek till hårbotten. Ett enkelt sätt att ta hand om din hårbotten är att ge dig själv hårbottenmassage med en scalp brush, något som är bra för både ditt och din hårbottens välbefinnande.

Läs vidare för att lära dig om varför en scalp brush är bra för alla hårtyper och få våra bästa tips om hur du använder en scalp brush!

Därför ska du använda en scalp brush

Oavsett om du har problem med hårbotten, eller bara vill ha ett fantastiskt hår, så bör du fokusera på att skapa en hälsosam hårbotten. Nyckel till att få eller bibehålla en frisk och balanserad hårbotten är att exfoliera, alltså ta bort döda hudceller, och rengöra från produktrester när du tvättar håret. När du schamponerar din hårbotten gör du redan detta med fingrarna, men tar du en extra minut för att verkligen massera över hela hårbotten?

Det är därför en scalp brush är ett perfekt tillskott till din hårvårdsrutin. En scalp brush är en borste med mjuka piggar som är framtagen speciellt för att göra det enkelt att ta hand om din hårbotten – och hjälper dig till och med att slappna av och boosta din naturliga hårväxt. 

Därför ska du använda en scalp brush

Fördelar för din hårbotten med en scalp brush

En scalp brush är designad för att ta hand om din hårbotten och har flera fördelar för ditt hår och hårbotten:

 • Exfolierande. En scalp brush har mjuka piggar som tar bort döda hudceller från din hårbotten.
 • Tar bort produktrester. Borsten hjälper till att rengöra ditt hår skonsamt och effektivt.
 • Fördelar produkt jämnt. En scalp brush gör att du att nå varje del av din hårbotten med de aktiva ingredienserna i ditt schampo eller hårinpackning.
 • Boostar din naturlig hårväxt. Att massera hårbotten ökar blodcirkulationen, vilket syresätter och ger näring till hårbotten. Genom att regelbundet massera din hårbotten hjälper det till att bibehålla din naturliga hårväxt.

Fördelar för ditt välbefinnande med en scalp brush

Att massera din hårbotten påverkar inte bara hårets hälsa, utan har också en avslappnande effekt på din kropp och ditt välbefinnande.

 • Lindrar spänningar. Att massera hårbotten aktiverar och hjälper musklerna att slappna av.
 • Ökar nivåerna av oxytocin. Forskning har visat att kroppen börjar frigöra ett hormon som heter oxytocin efter bara 10 sekunders massage. Oxytocin är känt för att sänka hjärtfrekvensen, blodtrycket och minska nivåerna av stresshormon.

Så använder du en scalp brush

Nu när du vet allt om effekterna av en hårbottenmassage vill du kanske komma igång och göra det till en del i din egen hårvårdsrutin. För att hjälpa dig på vägen mot en hälsosam hårbotten har vi samlat tips och råd om hur du använder en scalp brush på bästa sätt.

Så använder du en scalp brush med schampo

Så använder du en scalp brush med schampo

Det enklaste sättet att lägga till en hårbottenmassage i din hårvårdsrutin är att använda en scalp brush för att applicera ditt schampo när du tvättar håret.

 1. Skölj håret noggrant med ljummet vatten
 2. Applicera schampo direkt på din scalp brush
 3. Massera genom hårbotten i lätta cirkulära rörelser, börja på toppen av huvudet och arbeta nedåt över hela hårbotten
 4. Kamma igenom längderna med Scalp Brush för att fördela produkt genom ditt hår
 5. Skölj ur håret och följ upp med hårinpackning och balsam  

Så använder du en scalp brush med hårinpackning

Om du har problem med en torr eller irriterad hårbotten rekommenderar vi också att du använder en hårinpackning på din hårbotten för extra näring och fukt. Var noga med att använda en produkt som är gjord för att appliceras i hårbotten, som Head & Hair Heal Masque eller vår snabbverkande hårbehandling Head & Hair Heal Booster Masque, eftersom andra hårmasker kan vara för tunga för hårbotten.

  1. Schamponera ditt hår och skölj ur ordentligt 
  2. Krama försiktigt ur vatten ur håret 
  3. Applicera hårinpackning på din scalp brush 
  4. Börja på toppen av huvudet och massera in hårinpackningen i hårbotten med cirkulära rörelser
  5. Kamma igenom längderna med Scalp Brush för att fördela hårinpackning genom hela håret
  6. Låt verka i 5-10 minuter
  7. Skölj ur håret och applicera balsam i längderna