Få glansigt hår – Våra 5 bästa tips Få glansigt hår – Våra 5 bästa tips

Få glansigt hår – Våra 5 bästa tips

Ett hår med härlig lyster är drömmen för många, men när flera olika faktorer påverkar hårets hälsa kan det vara svårt att veta var man ska börja för att få mjukt och glansigt hår. Vi har därför listat 5 enkla tips med allt du behöver veta om hur du får glansigt hår!

Få mjukt och glansigt hår   

På sistone har vi sett hår där maxad glans står i fokus, både i modevärlden och i sociala medier, och det får oss att längta efter riktigt mjukt och hälsosamt hår. Samtidigt är vi många som ständigt utsätter vårt hår för slitage från varma stylingverktyg, eller kämpar med matt och livlöst hår orsakat av att vi inte tar hand om hårbotten eller inte återfuktar håret.

Anledningen till att håret kan se glanslöst ut är på grund av hårstråets struktur. När hårstråets yttre lager blir skadat eller torrt slutar det att reflektera ljus och ser istället matt ut. Den goda nyheten är att det finns flera enkla saker du kan göra för att få ett skinande resultat!

 1. Klipp topparna

  Att klippa topparna regelbundet är viktigt för att underhålla håret och få ett glansigt hår. Hår som är skadat, sprött, eller har kluvna toppar ser inte bara livlöst ut, utan kan till och med gå av. Att klippa bort de kluvna topparna kommer därför göra ditt hår starkare och glansigare.

 2. Tänk på hur du tvättar håret

  Vi kan ge dig många råd om hur du tvättar håret på bästa sätt, men det viktigaste för ett glansigt resultat är att djuprengöra håret och tillför fukt. Var noga med att schamponera håret två gånger för att få bort alla produktrester, eftersom det kan göra att ditt hår ser matt ut. Använd alltid produkter som är framtagna specifikt för din hårtyp, och glöm inte att använda en hårinpackning varje vecka för att ge näring till håret. Visste du att den perfekta tillfället för att applicera en inpackning är efter schampo och före balsam?

 3. Ta hand om din hårbotten!

  Din hårbotten behöver vara frisk och balanserad för att ditt hår ska återfå sin glans. Att lägga mer tid och kärlek på din hårbotten är också bra om du har torr hårbotten och kan till och med boosta din naturliga hårväxt. Det bästa? Det är superlätt! Använd fingrarna eller en scalp brush för att massera din hårbotten och öka blodcirkulationen.

 4. Skippa värmeverktyg

  Vi vet – varma stylingverktyg är ofta räddaren i nöden för att få till rätt look. Men för mycket av det goda kan vara dåligt för dig och ditt hår. Eftersom värmen torkar ut och skadar ditt hår är det bra att begränsa hur mycket du använder dem, och se till att använda ett värmeskydd när du gör det. Eller varför inte testa att locka håret utan värme?

 5. Ge näring med naturliga oljor

  Naturliga oljor, som arganolja, är perfekta för att återfukta och ge näring till ditt hår. Avsluta din look genom att applicera hårolja genom längderna för att få ett glasigt resultat utan friss. Om du har väldigt torrt hår kan du boosta det med mer fukt genom att applicera olja innan du går och lägger dig eller innan du tvättar håret.

 

Produkter som gör håret mjukt och glansigt

Vi har valt ut våra bästa produkter för glansigt hår som ger dig ett mjukt och blankt resultat: 

 • Luminous Colour – den perfekta hårvårdsserien för både färgat hår och hår som behöver extra glans.
 • Head & Hair Heal – hårvårdsserien speciellt framtagen för att ta hand om din hårbotten, grunden för att få ett hälsosamt hår.
 • Scalp Brush – lägg till en hårbottenmassage i din hårrutin för att förbättra blodcirkulationen och din hårbottens hälsa.
 • True Soft Booster Masque – den snabbverkande hårbehandlingen med arganolja ersätter både balsam och inpackning. Låt verka i tre minuter, sen är du redo att njuta av glansigt och mjukt hår! 
 • True Soft Argan Oil – få extra glans och starkare hår med en återfuktande arganolja.
 • Cream Heat Spray – eftersom värmeverktyg torkar ut håret är det viktigt att använda ett värmeskydd för att minska slitage. Det här värmeskyddet är dessutom återfuktande och ger glans!
 • Shimmer Spray – en lätt glansspray med ljusreflekterande skimmer och vitamin E som ger både lyster och minskar friss.