Vi summerar The Friendly Year 2023 Vi summerar The Friendly Year 2023

Vi summerar The Friendly Year 2023

Varje år på World Vegan Day den 1 november startar vi vårt Friendly Year – ett år av kampanjer och aktiviteter för att samla in donationer och uppmärksamma hotade djur. Tillsammans med vårt hängivna community och mångåriga partner The Perfect World Foundation har vi under det senaste året stöttat havssköldpaddorna genom Cairns Turtle Centre.  

Idag är vi glada att kunna meddela att vi donerar totalt 1 500 000 SEK till Cairns Turtle Centre och deras arbete med att stötta ett av de äldsta djuren som lever i våra hav.

Maria Nila’s Turtle Rehabilitation Centre

Vad innebär den här donationen egentligen för en organisation som Cairns Turtle Rehabilitation Centre? Donationen kommer att göra det möjligt att bygga ett helt nytt center på Green Island utanför Cairns – och vi är mycket stolta över att kunna presentera Maria Nila's Turtle Rehabilitation Centre.  

Centrets mål är inte bara rehabilitering, utan det kommer även att omfatta ett utbildningscenter och ett program med insatser för att minska några av de vanligaste hoten som finns i både marina och landbaserade livsmiljöer.  

Projektet omfattar:

  • Satellitspårning av frigivna rehabiliterade sköldpaddor
  • Forskning om den ekologiska påverkan på utrotningshotade och sårbara arter
  • Samhällsprogram: utveckling, utbildning och stöd av frivilliga och samhällsbaserade program för förvaltning av land och hav.
  • Tillgång till internationella filmteam. CTRC har varit involverat i många dokumentärer om bevarande med kända mediepersoner som presentatörer.
  • Dedikerade saneringar av marint skräp, både i haven och på land. Dokumentation av det skräp som samlas in och upprättande av en databas.

Vi är oerhört stolta över att vara en del av detta projekt och vi ser fram emot att öppningen av Maria Nila’s Turtle Rehabilitation Centre!

Nästa års initiativ lanseras den 1 november, så håll utkik och hjälp oss att skapa en vänligare värld tillsammans.