Klimatkompensering

Klimatkompensering

Mot en vänligare värld för naturen

På Maria Nila arbetar vi aktivt för att minska vår klimatpåverkan. Varje år beräknar vi våra utsläpp från produktion, förpackningar och andra verksamhetsrelaterade aktiviteter. De utsläpp vi inte kan minska klimatkompenserar vi för genom trädplanteringsprojekt som drivs av den ideella organisationen Plan Vivo. Dessa projekt bidrar till att minska koldioxidutsläpp och skapar samtidigt sociala och miljömässiga fördelar för lokalsamhällen i utsatta områden.

Sedan 2016 har vi, tack vare vårt fantastiska community, bidragit till återplantering av över 386 000 m² skog. Genom att välja våra produkter är du med och skapar en mer hållbar framtid för djur och natur världen över. Tack för ditt engagemang!

Se nedan för att läsa mer om våra aktiva trädplanteringsprojekt i Nicaragua, Uganda och Kenya och hur de gör skillnad.

Nicaragua – CommuniTree

Vi stödjer Plan Vivos projekt CommuniTree tillsammans med Taking Root. De samarbetar med jordbrukare i några av de fattigaste delarna av världen för att återplantera skog. För närvarande arbetar vi med jordbrukare i Nicaragua för att återplantera underutnyttjade delar av deras gårdar i utbyte mot direktbetalningar, så att de kan arbeta på lång sikt och ta hand om skogen.

Det här projektet påverkar både lokalsamhällena och miljön:

  • Tusentals arbetstillfällen skapas varje år och under 2022 deltog nästan 1200 småskaliga gårdar i projektet
  • År 2022 planterade CommuniTree 6 miljoner träd. Sedan starten har över 13 miljoner träd planterats
  • Över 9 300 hektar mark har återbeskogats
  • Taking Root och CommuniTree har lanserat ett initiativ för biokol som syftar till att förbättra skogarnas och markens hälsa
  • I CommuniTree-projektet registreras över 100 inhemska trädarter, vilket hjälper till att återställa den biologiska mångfalden och skapa viktiga livsmiljöer för vilda djur och insekter.

Uganda – Trees for Global Benefit  

Projektet fokuserar på biodling för att ge extra inkomstmöjligheter till småbrukare, som kan sälja honung på lokala marknader. Dessutom skapas korridorer mellan nationalparker för att minska konflikter mellan jordbrukare och vilda djur.

Kenya – Upper Tana

Upper Tana är en viktig vattenkälla för områdets byar och Nairobi. Avskogning har förorenat vattnet, vilket kräver fler kemikalier för rening. Genom trädplantering och erosionbegränsande åtgärder minskar sedimentet i vattnet, vilket gynnar både miljö och hälsa.

På bilden: Boniface Mbuthiaarm i Thika, Kenya. Han har varit med i projektet i fyra år och planterat 200 avokadoträd på sin teplantage. De nya träden har förbättrat jorden, gett bättre skördar och lockat tillbaka fåglar och fjärilar.