Bästa torrschampo för ditt hår Bästa torrschampo för ditt hår

Bästa torrschampo

Får du snabbt fett hår efter att du har tvättat det, eller vill slippa stressa med att tvätta håret när du egentligen inte har tid? Upptäck då det ultimata tidsbesparande knepet och gör torrschampo till en självklar del i din hårrutin. Vi guidar dig i vad du ska tänka på när du använder torrschampo och hur du hittar den bästa produkten för ditt hår och dina behov.

Säg hejdå till dåliga hårdagar och hej till fräscht hår på bara några sekunder!

Hur använder man torrschampo?

När tiden inte räcker till för att tvätta håret, eller om du känner att håret känns fett snabbt efter att du tvättat det, är torrschampo din bästa vän. Att använda torrschampo är enkelt och effektivt – men det finns några knep som ger dig ett extra bra resultat: 

  • Med de flesta formuleringar är det viktigt att skaka flaskan väl innan du använder torrschampot för att aktivera produkten.
  • Applicera jämnt över rötterna och fokusera på de områden där det är mest oljigt. 
  • Om du använder ett torrschampo i sprayform ska du hålla flaskan 20-30 cm ifrån håret. Det gör att produkten fördelas jämnt, samtidigt som du minskar risken att det lämnar en klibbig känsla eller vita fläckar. 
  • Arbeta in produkten i din hårbotten med fingrarna eller en borste.
  • Avsluta med att borsta igenom håret för att få bort produktrester.

Om du brukar få fett hår bara någon dag efter att du tvättat det kan du faktiskt använda torrschampo i nytvättat torrt hår. Applicera produkten där du upplever att håret kan kännas fett, som i luggen eller längs hårfästet, och massera in i hårbotten. Om du använder torrschampo i nytvättat hår kan du använda en lättare produkt som Maria Nilas Invisidry Shampoo.

Vad är torrschampo?

Torrschampo har blivit en trogen räddare i nöden för den som vill hålla håret fräscht på språng. Det är en produkt som finns i flera former, så som spray, pulver och mousse, och absorberar överflödigt fett från hårbotten för att ge en nytvättad look och upplevelse. Att ha torrschampo till hands gör att du enkelt kan få perfekt hår, oavsett om du har en hektisk morgon eller vill fräscha upp håret mellan tvättar. Torrschampo finns också i resestorlek så att du kan skapa en snygg look även på resan. 

Hur fungerar torrschampo?

Torrschampo fungerar genom att använda en kombination av absorberande ingredienser, som ris- eller potatisstärkelse, för att ta bort fett från hårbotten. Dessa ingredienser drar åt sig olja, vilket gör att håret ser nytvättat ut. Torrschampo kan även ge en fräsch doft till ditt hår för en ännu mer uppfriskande känsla. 

Torrschampo kan också användas för att ge håret textur eller volym. Om du väljer en produkt med mer stadga, som Maria Nilas Dry Shampoo, kan du applicera torrschampo i både hårbotten och längderna för att få uppsättningar att hålla länge. 

Hur får man bort fett hår utan torrschampo?

Om du inte har torrschampo hemma men snabbt vill få bort fett hår kan du prova produkter från badrumsskåpet eller skafferiet, som babypuder, potatismjöl eller maizena. Applicera produkten i hårbotten och massera igenom innan du borstar ut håret. Detta kan hjälpa till att absorbera överflödig olja och ge håret en fräschare känsla. Tänk på att produkter som inte är framtagna för att användas i håret kan skapa irritation, speciellt om du har känslig hårbotten. 

Torrschampo för känslig hårbotten

Om du har känslig eller kliande hårbotten kan det vara svårt att hitta ett torrschampo som inte skapar mer irritation. För att du inte ska behöva kompromissa med stil och en hälsosam hårbotten är det bra att hitta ett torrschampo som är gjort just att vara skonsamt. Maria Nilas Soothing Dry Shampoo är ett torrschampo som svalkar och lugnar klåda i hårbotten samtidigt  ger det en ren känsla på några sekunder. Soothing Dry Shampoo innehåller aktiva ingredienser som Aloe Vera och Niacinamide som främjar hårbottens hälsa.

Torrschampo för brunt hår

Om du har brunt hår har du säkert varit med om att torrschampo lämnar synliga, vita produktrester i hårbotten. För att undvika det kan du använda torrschampo som är framtagna för att ge ett osynligt resultat, så att du kan njuta av ett fräscht hår utan att behöva oroa dig för vita eller gråa spår. Maria Nilas torrschampo Invisidry är skapad för att inte lämna några produktrester. Vill du testa ett torrschampo i pulverform som ger lite textur och volym utan att lämna några synliga spår är Cleansing Powder en stor favorit.