Så gör du för att få lockigt hår Så gör du för att få lockigt hår

Så gör du för att få lockigt hår

Drömmer du om att ha det perfekta lockiga håret? Låt oss göra drömmen till verklighet! Att få till de perfekta lockarna kan verka svårt, men det är faktiskt enklare än du tror. Här är din guide för att få till fantastiska lockar, oavsett om du har rakt, vågigt, eller redan lockigt hår.

Hur du gör håret lockigt

Processen att göra håret lockigt ser lite olika ut beroende på din hårtyp. Det finns olika nivåer av lockigt hår och beroende på just din hårtyp så kan teknikerna och produkterna skilja sig åt. 

Rakt hår

  • Om ditt hår är åt det rakare hållet så behöver du använda ett värmeverktyg för att skapa lockar. Att använda värmeskydd borde vara ditt första steg innan du väljer värmeverktyg för att undvika värmeskador. När ditt hår är skyddat kan du gå vidare genom att locka håret med det värmeverktyg du föredrar.
  • Eller så kan du prova heatless curls för en skonsammare stylingmetod. Det finns flera sätt att locka håret utan värme så prova dig fram för att hitta det bästa sättet för ditt hår och resultatet du vill ha.

Vågigt hår

  • Om ditt hår är mer vågigt så kan du fokusera på att definiera vågorna så att de upplevs lockigare. Som hjälp kan du använda Weightless Curl Definer, en vårdande stylinggel som ger lätt stadga samtidigt som den återfuktar och definierar vågorna. 
  • Se även till att återfukta håret ordentligt med produkter från exempelvis True Soft-serien, som är ett bra exempel på återfuktande produkter för friska lockar.

Lockigt hår

Om ditt hår redan är lockigt så vill du säkert ta hand om lockarna. 

  • Genom att fokusera på fukt och vårdande ingredienser som sheasmör, avokadoolja och nyponolja får lockarna nytt liv och ser hälsosamma ut. Dessa ingredienser hittar du i vår Coils & Curls-serie som vårdar och definierar lockarna för ett frissfritt resultat.
  • Ge håret mer definition med produkter som Luscious Curl Definer eller Curlicue Cream. Jobba in produkten genom att krama upp den i genomblött hår eller prova att styla med en hårborste. Borsta små sektioner av blött hår och dra ut dem och snurra sedan en hårlock i taget runt borstens handtag för att forma dem. 

Så stylar du lockigt hår

Rakt hår

Om ditt hår är naturligt rakt så kan du använda antingen en locktång eller en plattång för att skapa lockarna som du vill. Som vi nämnt ovan är det då viktigt att återfukta håret. Vår Cream Heat Spray är en bra kombination av värmeskydd och återfuktning – två lika viktiga delar. Du kan fixera lockarna med hårspray, så är du och lockarna redo för dagen!

Om du däremot vill undvika värmeverktyg så kan du istället satsa på heatless curls för att locka håret utan värme.

Vågigt hår

För det naturligt vågiga håret, är det bra att börja med att återfukta och reducera frissighet. Hårolja med arganolja kan vara din bästa vän för detta! För att definiera vågorna och ge ett lockigare intryck rekommenderar vi att använda en hårgel, som Weightless Curl Definer. Det definierar dina lockar medan det också ger stadga och ett mjukt resultat. 

Lockigt hår

Undrar du vad hemligheten är för att styla lockigt hår? Fukt och definition! Lockigt hår tenderar att vara lite torrare än andra hårtyper, så fukt är nyckeln för att få mjuka och glansiga lockar. Vår Curlicue Cream är en vårdande kräm som framhäver och definierar lockar och är full av återfuktande ingredienser.

För att definiera dem ännu mer kan du krama upp lockarna efter duschen när håret fortfarande är blött. Under tiden kan du med fördel applicera Luscious Curl Definer för att ge stadga och definition samtidigt som det ger extra fukt. Att föna lockigt hår kan göra det frissigt; testa istället att använda en diffuser på låg temperatur eller låta det lufttorka.

Bästa schampot för lockigt hår

Maria Nila erbjuder flera bra alternativ på schampon för lockigt hår.

Coils & Curls Co-Wash: Detta prisvinnande co-wash är schampo och balsam i ett. Det återfuktar och reder ut håret samt lämnar den där mjuka känslan man så gärna vill ha.

True Soft Shampoo: Inte bara är True Soft Shampoo fullpackad med vårdande arganolja och fettsyror, utan den är också bra för att motverka friss samtidigt som den stärker håret.

Purifying Cleanse Shampoo: Att djuprengöra håret en gång i månaden är ett bra sätt att ge håret en bra grund och den perfekta kombinationen om du använder en co-wash. En hälsosam hårbotten kommer att hjälpa ditt hår att också hålla sig hälsosamt!

Bästa produkterna för lockigt hår

Lockigt hår har stort behov av fukt och skonsamma produkter, och du kan själv välja hur många steg du vill implementera i din hårvårdsrutin. Vi har ett brett sortiment av hårprodukter för lockigt hår där du kan välja bland schampon, hårgeler, inpackningar och mer.