Maria Nila lanserar Coils & Curls – ny serie för lockigt hår Maria Nila lanserar Coils & Curls – ny serie för lockigt hår

Maria Nila lanserar Coils & Curls – ny serie för lockigt hår

Vår nya hårvårdsserie Coils & Curls är fylld med vårdande och återfuktande ingredienser för att ge dig en smidig tvätt- och stylingrutin. Serien är framtagen för alla med lockigt hår – vågor, lockar eller coils – som vill skapa en rutin som hjälper till att ge aktivera livlösa lockar, återfukta på djupet och ge håret massor av glans. Tack vare en enkel men effektiv hårvårdsrutin bestående av Co-Wash, Finishing Treatment och Oil In Cream blir det enkelt att ta hand om texturerat hår.

Som alla Maria Nilas produkter är Coils & Curls serien 100% veganska, producerade i Sverige och har klimatkompenserade förpackningar.

Aktiva ingredienser som aktiverar dina lockar

Aktiva ingredienser som aktiverar dina lockar

Alla Coils & Curls produkter är berikade med flera näringsrika och aktiva ingredienser som definierar och vårdar lockar för bättre styrka och hållbarhet. Coils & Curls-serien innehåller inte sulfater, parabener eller silikoner.

 • Curl Guard Complex – Sheasmör, Avokadoolja och Nyponolja i en unik kombination som återfuktar håret och hjälper till att förbättra hårets glans och elasticitet för att förhindra skador på håret.
 • Soothing Mix – en blandning av Jojobaolja, Aloe Vera, Hibiscusextrakt och Vitamin E som arbetar för att skydda både stråna och hårbotten. Med aktiva och lugnande egenskaper återfuktas och återställs balansen för både hår och hårbotten.
 • Colour Guard Complex – Solrosolja och Quaternium-95 bibehåller hårfärgen och undviker att färgen skadas av tvätt, styling och UV-strålar.

Lär känna Coils & Curls-serien

Lär känna Coils & Curls-serien

Coils & Curls Co-wash

Coils & Curls Co-wash

Coils & Curls Co-wash är ett schampo och balsam i ett som ger en skonsam rengöring, samtidigt som den återfuktar lockigt hår, tack vare dess sänkta pH och skonsamma ingredienser. 

Så använder du Co-wash

 1. Applicera Co-Wash i blött hår och massera ordentligt genom hela håret och hårbotten i cirkulära rörelser för att lösa upp smuts och produktrester. Addera mer vatten under rengöringen.
 2. Skölj ur och upprepa vid behov genom att applicera Co-Wash igen. Eftersom pH-värdet och ingredienserna i Co-Wash stänger hårens fjällskikt behöver du inte avsluta med balsam.
 3. Vid behov, applicera Coils & Curls Finishing Treatment Masque för att ge ditt hår återfuktning och näring på djupet.
 4. För mer definierade lockar, applicera Coils & Curls Oil In Cream i blött hår efter din tvättrutin och kamma igenom med dina fingrar. Krama sedan håret nedifrån topparna och upp mot hårbotten för att framhäva hårets naturliga lockmönster.

Coils & Curls Finishing Treatment Masque 

Coils & Curls Finishing Treatment Masque

Denna Finishing Treatment Masque ger djup näring, återfuktning och lämnar håret silkeslent och fullt av glans. Den används efter Co-Wash, antingen som en del av den vanliga tvättrutinen, eller för mindre absorberande hår som en behandling vid behov. 

Så använder du Finishing Treatment Masque

 1. Börja med att rengöra ditt hår, för lockigt hår rekommenderar vi den skonsamma Coils & Curls Co-Wash.
 2. Applicera Finishing Treatment Masque i blött hår och fördela produkten nedåt genom håret med fingrarna. Red ut dina lockar med hjälp av dina fingrar eller en bredtandad kam.
 3. Följ upp genom att krama håret i en uppåtgående rörelse mot hårbotten. Detta kommer att uppmuntra och förstärka hårets naturliga lockmönster.
 4. Låt verka i 3–15 minuter och skölj sedan ur.
 5. För att reda ut dina lockar och ge mer definition rekommenderar vi att du avslutar med att applicera Coils & Curls Oil In Cream i blött hår och kammar igenom håret med dina fingrar. Krama sedan håret nedifrån topparna och upp mot hårbotten för att framhäva lockarna.

Tips! Om du just börjat din resa mot att stärka ditt naturliga lockmönster kan det behövas mer produkt om håret är torrt och törstigt. Låt ditt hår vara vägledande och experimentera med mängden för att ta reda på vad som är bäst för just dina lockar.

Coils & Curls Oil in Cream 

Coils & Curls Oil in Cream

Coils & Curls Oil In Cream är en riklig kräm som smälter in i håret och ger djup näring, återfuktning och definierar lockarna. De fettrika ingredienserna i formuleringen aktiveras vid applicering, för alla med lockigt hår - vågor, lockar eller coils.

Så använder du Oil In Cream 

Applicera en liten mängd i blött hår direkt efter din tvättrutin och kamma igenom håret med fingrarna. Krama sedan håret nedifrån topparna och upp mot hårbotten för att framhäva hårets naturliga lockmönster. De växtbaserade fetterna i Oil In Cream blir mjuka och aktiveras vid applicering.

Vi rekommenderar att du använder Oil In Cream i blött hår då lockarna är är som mest definierade och fyllda med fukt. Hårstråets fjällskikt är då öppet och mottagligt för att ta till sig produkt som hjälper dem att hålla sig kvar i det tillståndet. Genom att stänga hårstrået med produkter speciellt framtagna för lockigt hår blir håret mindre frissigt med definierade lockar som håller länge.