Allt din hårbotten behöver – oljor, inpackningar och allt däremellan Allt din hårbotten behöver – oljor, inpackningar och allt däremellan

Allt din hårbotten behöver – oljor, inpackningar och allt däremellan

Visste du att grunden till ett vackert och välmående hår börjar med en hälsosam hårbotten? För att möta utmaningar som torrhet, känslighet och obehag har vi tagit fram en professionell serie av produkter specifikt för hårbotten. Vi jobbar med 100% veganska hårvårdslösningar samtidigt som vi erbjuder högkvalitativ hårvård för ditt hår och hårbotten.

Att förstå vikten av en hälsosam hårbotten

Precis som jorden på marken behöver din hårbotten näring, återfuktning och omskötsel för att håret ska växa sig starkt och friskt. Torrhet och känslighet i hårbotten kan leda till problem som klåda, flagnande hud och allmänt obehag. Därför är vår Head & Hair Heal-serie framtagen för att hantera dessa problem med milda och effektiva produkter. Serien innehåller lugnande ingredienser som Aloe Vera och Vitamin E för att ta hand om både ditt hår och hårbotten.

Revolutionerande hårbottenserum

Våra nya serum är utformade för att ta itu med en kliande och flagnande hårbotten samtidigt som de hjälper dig att upprätthålla din allmänna hårbottenhälsa: 

Head & Hair Heal Soothing Serum: Denna leave-in-behandling lugnar torr, kliande eller flagnande hårbotten med ingredienser som Hyaluronsyra, Aloe Vera, Pepparmint och Koffein. Denna magiska kombination lugnar och svalkar hårbotten omedelbart. Tack vare serumets snabbtorkande formula lämnar den heller inte någon antydan till fett i håret.

Applicera med pipetten direkt i torr eller fuktig hårbotten. Du behöver inte skölja ur produkten vilket gör att du kan använda den dagligen eller så fort du känner att hårbotten behöver en lugnande boost.

Purifying Cleanse Exfoliating Serum: Detta serum är utformat för oljig, kliande eller fjällande hårbotten och kombinerar 5% Glykolsyra, Aloe Vera och Provitamin B5 för att rengöra och exfoliera samtidigt som den bevarar fuktbalansen.

Applicera på torr eller fuktig hårbotten och låt verka i 10 minuter innan du sköljer ur ordentligt. Denna djuprengörande behandling förbereder din hårbotten för schamponering. Använd en gång i månaden eller vid behov.

Scalp brush för ökad blodcirkulation och exfoliering

Använd vår Scalp Brush för att massera in serumen och jobba in dem ordentligt för en grundlig behandling.

  • Exfolierar: Borsten avlägsnar skonsamt döda hudceller och produktrester som ligger kvar i hårbotten, något som är viktigt för att förebygga hårbottenproblem.
  • Ökar blodflödet: Hårbottenmassage främjar blodcirkulationen och förbättrar hårbottens hälsa vilket kan vara gynnsamt för hårväxten.
  • Lindrar stress: En avkopplande massage kan reducera stress och bidra till ditt allmänna välbefinnande.

Omfattande hårbottenvård

För att få fullständig lindring och vård för hårbotten kan du med fördel använda schampo, balsam och hårinpackningar från Head & Hair Heal-serien.

  • Schampo och balsam: Dessa produkter rengör och vårdar på ett skonsamt sätt tack vare berikande ingredienser som Piroctone Olamine och Vitamin E som främjar hårbottenhälsan. 
  • Head & Hair Heal Booster Masque: Ger snabb, djupgående näring på bara 3 minuter och ersätter effektivt balsam och hårinpackning.
  • Head & Hair Heal Masque: Ger en djupare behandling för att balansera och stärka hår och hårbotten – perfekt för regelbunden användning. 

Tips för torr och känslig hårbotten

För att förstärka din hårbottenhälsa ännu mer kan du ha dessa tips i åtanke:

  • Tvätta inte håret för ofta: Att tvätta håret för ofta kan ta bort naturliga oljor från hårbotten som behövs för att den ska må bra. Förläng istället tiden mellan tvättar med hjälp av ett torrschampo. För den känsliga hårbotten är Soothing Dry Shampoo ett ypperligt alternativ då det lugnar och svalkar hårbotten samtidigt som håret ser märkbart fräschare ut.
  • Undvik varma duschar: Varmvatten kan torka ut hårbotten och det kan därför vara bra att sänka temperaturen och köra på ljummet vatten istället.
  • Drick tillräckligt med vatten: Att dricka tillräckligt med vatten hjälper din kropp att hålla sig återfuktad, och det inkluderar givetvis även håret och hårbotten.

Om du vill ha fler tips på hur du kan lugna din torra hårbotten kan du läsa vidare i vår guide om hur du löser problemet med torr hårbotten.

Hälsosam hårbotten och en hälsosam planet 

Vi är dedikerade till etisk hårvård av hög kvalitet och vårt sortiment av 100% veganska produkter ger dig alla verktyg du behöver för att vårda din känsliga och torra hårbotten. Ta hand om ditt hår genom att börja med att lägga rätt grund – att vårda hårbotten först för optimal hälsa och skönhet.