Få tjockt hår – 6 tips som faktiskt fungerar Få tjockt hår – 6 tips som faktiskt fungerar

Få tjockt hår – 6 tips som faktiskt fungerar

Många drömmer om att få tjockt hår men kämpar med tunt hår eller hår som går av. Hårets textur och hur tjockt det är avgörs till stor del av dina gener, men visste du att det faktiskt finns flera saker du kan göra för att få fylligare hår? Här har vi samlat våra 6 bästa tips som kan hjälpa dig att få tjockare hår naturligt! 

Hur får man tjockare hår? Steg för steg-guide

Det finns flera saker som du kan göra för att få tjockare hår, som att äta hälsosamt och ta hand din hårbotten men också tänka på hur du stylar håret. För att hjälpa dig som undrar hur då får tjockare har vi listat 6 knep. 

1. Det börjar inifrån – ät rätt!

Skapa bra förutsättningar för ett mer hälsosamt hår med en hälsosam kost. Satsa på mat som innehåller bra proteiner och fetter som omega-3 och olivolja. Det är också viktigt att du får i dig vitaminer, så lägg till mer frukt och grönt till dina måltider.

2. Ta hand om din hårbotten

Ofta tänker vi inte lika mycket på att ta hand om vår hårbotten som vi gör med håret, men hur huden i hårbotten mår påverkar även hårväxten. För att hålla huden i hårbotten balanserad är ett milt schampo för torr och känslig hårbotten utan sulfater bra. Om du använder mycket stylingprodukter kan du använda ett detoxschampo för att få bort produktrester utan att torka ut huden. 

Att öka blodcirkulationen i hårbotten är också ett knep för att stimulera hårväxten. Därför kan du lägga till massage av din hårbotten i din hudvårdsrutin, antingen med hjälp av en scalp brush eller genom att använda fingrarna när du schamponerar håret. 

3. Tvätta håret på rätt sätt 

Hur du tvättar håret påverkar också hur ditt hår mår, vilket är avgörande för att få ett friskare och starkare hår. Hur ofta man ska tvätta håret är en vanlig fråga och vårt bäst tips är att du håller dig till att inte tvätta håret mer än 3 gånger i veckan. När du tvättar håret rekommenderar vi att du använder en hårinpackning efter schampo håret men innan balsam. Eftersom hårstråets fjällskikt öppnar upp sig av schamponering blir effekten av de aktiva ingredienserna hårinpackningen större. Avsluta sedan med balsam för att stänga hårets fjällskikt och låsa in dom vårdande ingredienserna. 

4. Toppa håret

Slitet hår upplevs som tunt och livlöst när hårstråets struktur nöts ned och fjällskiktet förstörts. Om du har slitet och skadat hår är det ofta svårt att rädda och håret kan till och med gå av. För att få ett tjockare hår är det därför bra att toppa håret regelbundet för att klippa av det som är slitet. Det ger ditt hår en fylligare look, samtidigt som det ger håret möjligheten att växa utan att gå av.

5. Var försiktigt med värmeverktyg

Värmeverktyg både torkar ut och sliter på håret, vilket kan ge upplevelsen att ditt hår blivit tunnare. Det är därför bra att låta hårfönen eller plattången vara och istället satsa på att låta ditt hår självtorka och testa metoder som heatless curls för att skapa en look utan värme. Om du ändå vill använda värmeverktyg för att styla ditt hår är det viktigt att använda värmeskydd för att minska slitage.

6. Använd rätt produkter

En annan väg till att få tjockare hår är att använda rätt hårprodukter, som både hjälper dig få ett starkare hår och skapa ett resultat med mer volym. Satsa på schampo och balsam utan sulfater då det kan torka ut hår och hårbotten, eller produkter som är gjorda just för att stimulera och öka hårväxten. 

Våra bästa produkter för tjockare hår

En hälsosam hårbotten, starkt hår och stylingprodukter hjälper dig att skapa känslan av tjockare hår. Nedan listar vi våra bästa produkter för att få tjockare hår och hur de ska användas:

 • Schampo & balsam för tjockare hår
  Vilket schampo och balsam som kan hjälpa dig att få tjockare hår beror på din hårtyp. Om du har naturligt tunt hår bör du tvätta håret med ett volymschampo och volymbalsam. Vår hårvårdsserie för tunt och fint hår heter Pure Volume och innehåller provitamin B5 som ger volym som håller länge, samtidigt som det återfuktar utan att tynga ner.

  Om du upplever att du tappar hår och vill stimulera hårväxten kan du istället använda schampo och balsam från serien Head & Hair Heal. Produkterna i serien innehåller aloe veraextrakt som balanserar en torr och känslig hårbotten.

 • Hårinpackning för tjockare hår
  Om ditt hår känns tunt för att det är slitet och kanske gått av är det viktigt att du ger det näring på djupet. Applicera en hårinpackning i längderna efter att du schamponerat håret och låt verka i 5 - 10 minuter innan du sköljer ut och applicerar balsam. Om du har naturligt tunt hår rekommenderar vi Pure Volume Hair Masque som återfuktar utan att tynga ner håret. Om du vill stimulera hårväxten bör du använda Head & Hair Heal Masque.

 • Hårmousse för tjockare hår
  Vårt Volume Mousse är en volymmousse som ger håret en fylligare känsla utan att klibba samtidigt som det skyddar mot värme när du fönar håret. Applicera hårmoussen i fuktigt hår från rötterna och i längderna och styla eller låt håret självtorka.

 • Volymspray
  Maria Nilas vårdande volymspray är en favorit för att få ett hår med volym som ser tjockare ut! Applicera sprayen i rötterna när ditt hår är fuktigt och föna sedan för bästa resultat.

 • Volympuder
  En stylingprodukt som snabbt ger volym och stadga till tunt hår är vårt Power Powder. Det volymgivande volympudret ger ett matt resultat som håller länge. Skaka flaskan och applicera volympudret i rötterna i torrt hår och massera sedan in pudret. Under dagen kan du återaktivera volymen genom att massera hårbotten där du applicerade Power Powder.

 • Torrschampo för tjockare hår
  Visste du att torrschampo kan användas både för att snabbt fräscha upp håret mellan tvättar och som en volymgivande stylingprodukt? Maria Nilas Dry Shampoo ger stadga och struktur till håret, perfekt för att skapa volym i tunt hår. För att både ge volym i längderna och en renare känsla i hårbotten är stylingpudret Cleansing Powder en favorit.