Maria Nila Gives Back Maria Nila Gives Back

Maria Nila Gives Back

Maria Nilas filosofi att förse världen men veganska och vänliga skönhetsprodukter föddes ur övertygelsen att djur inte borde vara en del av mänsklig fåfänga. Men vår filosofi att göra schyssta val slutar inte vid våra produkter, vi vill också bidra till en bättre omvärld. Genom vårt välgörenhetsinitiativ The Friendly Year arbetar vi därför med våra grundpelare Nature, Wildlife och Community.

Nature
Varje år beräknar och klimatkompenserar Maria Nila för de totala koldioxidutsläppen från alla våra förpackningar och hela vår verksamhet.

Wildlife
På World Vegan Day den 1 november startar vi The Friendly Year – ett år av kampanjer och aktiviteter för att samla in donationer och öka medvetenheten om hotade djurarter.

Community
Vi prioriterar att förstå och bemöta de behov, utmaningar och möjligheter som finns i lokalsamhällena vid Maria Nilas huvudkontor i New York, Stockholm och Helsingborg.

Så stödjer vi våra communities

Under 2023 är vi stolta över att ha utökat vårt engagemang för att stödja våra lokala communities. Genom samarbeten med Giving the Basics Wichita och Amenity Aid har vi haft möjligheten att donera hårvårdsprodukter till ett värde av över 15 000 000 SEK till utsatta och marginaliserade grupper, och därmed tillhandahålla viktiga produkter för personlig hygien.

Giving the Basics Wichita

Giving the Basics Wichitas uppdrag är att säkerställa hälsa och möjligheter för marginaliserade grupper genom att tillhandahålla hygienprodukter – en av de mest grundläggande faktorerna för närvaro i skolan, arbetsmöjligheter och allmän hälsa. Under de senaste fyra åren har de distribuerat över 4,2 miljoner produkter och för närvarande stöttar över 66 000 personer med hygienprodukter.

Genom Maria Nilas donation av produkter, som schampo och balsam, till ett värde av över 12 700 000 SEK kan Giving the Basics Wichita öka tillgängligheten av några av sina mest efterfrågade produkter.

Om du vill veta mer om Giving the Basics Wichitas arbete och hur du kan stödja dem kan du besöka deras webbplats.

Amenity Aid

Amenity Aid stöttar invånare i Rhode Island, inklusive studenter, veteraner, flyktingar, personer med låga inkomster och riskutsatta HBTQIA+-ungdomar, genom att distribuera grundläggande hygienprodukter. Deras mål är att förbättra hälsan och välbefinnandet för dessa utsatta grupper genom att skapa tillgång till nödvändiga hygienartiklar. De bygger starka partnerskap med aktörer och organisationer som förstår de lokala behoven och arbetar för allmän tillgång till hygienprodukter. Deras insatser för att tillgodose dessa grundläggande behov är avgörande för välbefinnandet i samhället.

Maria Nilas donation av hårvårdsprodukter, värda över 3 000 000 SEK, bidrar till deras arbete med att förbättra hela samhällets välbefinnande.

 Du kan läsa mer om Amenity Aids arbete och hur du kan stödja dem genom att besöka deras webbplats.