Vi summerar The Friendly Year 2022 Vi summerar The Friendly Year 2022

Vi summerar The Friendly Year 2022

Maria Nila, tillsammans med vårt engagerade community och mångåriga partner The Perfect World Foundation, har genom välgörenhetsinitativet The Friendly Year 2022 – Save the Sloths, stöttat The Sloth Institute of Costa Rica. Under detta The Friendly Year har vi tillsammans samlat in och donerat 1 000 000 SEK.

"Er otroligt generösa donation kommer att förändra livet för vår gräsrotsorganisation! Tack vare er kommer vi att kunna bygga en ny klinik för sengångare! Vi har behövt mer utrymme ett tag och nu kommer vi att kunna ha en dedikerad klinik och operationssvit med en egen röntgenapparat!” säger Sam Trull, medgrundare av The Sloth Institute.

Detta kommer göra det möjligt för The Sloth Institute att ge en ännu bättre vård på plats till sina patienter samtidigt som det ger dem möjlighet att fortsätta sina studier av sengångare och deras läkningsprocess, på sätt som aldrig har gjorts tidigare.

"Eftersom sengångare har så långsam metabolism (särskilt trefingrade sengångare) läker deras ben mycket långsamt.säger Sam.

Hur är det med våra små sengångare, Gorgie och Gordita?

Under The Friendly Year 2022 har vi haft nöjet att följa och stötta sengångarna Gorgie och Gordita som nu har vuxit upp! Gorgie lever sitt bästa livi det vilda. Teamet på The Sloth Institute ser honom varje dag och han har nu börjat utöka sitt territorium. Det är ett gott tecken på att han anpassar sig till naturen, eftersom det betyder att han är bekväm nog att ta sig till nya områden och ger honom tillgång till fler platser där han kan hitta mat.

Gordita är på väg att flytta till en bur som ligger i hjärtat av djungeln så att hon kan anpassa sig helt till en vild miljö. Efter att ha tillbringat tillräckligt med tid här för att vänja sig kommer hon att släppas någon gång nästa år!

Maria Nila vill tillsammans med The Perfect World Foundation, Sam Trull och teamet på The Sloth Institute tacka alla som har deltagit i detta Friendly Year!

Tack för att du väljer hårvård som är vänlig mot djuren och miljön!