Maria Nila The Friendly Year 2024 Maria Nila The Friendly Year 2024

The Friendly Year 2024

World Vegan Day 1 november 2023 är sjunde året som Maria Nila lanserar välgörenhetsinitiativet The Friendly Year. Sedan företaget grundades 1999 har det varit en viktig del av vår filosofi att djur inte ska vara en del av mänsklig fåfänga. Därför är alla våra hårvårdsprodukter 100% veganska och alla förpackningar klimatkompenserade. Vårt engagemang stannar dock inte vid våra produkter. Det är också viktigt för oss att bidra på andra sätt för att skapa en vänligare värld. Därför väljer vi varje år en specifik organisation eller hotat djur som aktivt leder vårt välgörenhetsarbete och initiativ under de kommande 365 dagarna.

I år stöder vi pollinatörerna, dessa små men viktiga varelser. De är avgörande för att bevara en blomstrande miljö för oss alla att leva i och är en mycket viktig del av den biologiska mångfalden. Utan pollinatörer skulle varken vi människor, eller jordens alla ekosystem, överleva. Pollinatörer, från bin och fjärilar till fåglar, underlättar överföringen av pollen mellan blommor, vilket möjliggör överlevnad för otaliga växtarter. 

Vi fortsätter vårt samarbete med välgörenhetsorganisationen The Perfect World Foundation och tillsammans kommer vi att stötta Nordens Ark, en ideell stiftelse som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Nordens Ark är engagerade i bevarande, uppfödning, forskning och utbildning, samt arbetar för att öka allmänhetens medvetenhet om biologisk mångfald. Mycket av arbetet sker ute i fält, både i Sverige och utomlands. Nordens Ark strävar efter att stärka populationer av hotade arter genom att släppa ut individer i det vilda och genom att förbättra miljöerna där de lever.

I Sverige har Nordens Ark det nationella ansvaret för uppfödning och utsättning av bland annat flera skalbagge- och fjärilsarter. Under året kommer vi särskilt att följa Maria Nilas anläggning för fjärilar på Nordens Ark, miljörestaureringsprojekt, plantering av nektarblommor och blomsterängar.

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Mellan 1 och 10 november kan du använda koden VEGANDAY för 20% rabatt på vår hemsida*. Vinsten från alla ordrar märkta med koden kommer att gå till Nordens Ark.

Läs mer om projektet här

*Koden gäller inte på Beauty Boxes eller Beauty Bags och kan inte kombineras med andra erbjudanden eller rabatter. Kan inte läggas till på ordrar i efterhand.