Maria Nila Cairns Turtle Rehabilitation Centre Maria Nila Cairns Turtle Rehabilitation Centre

En passion för vilda djur

Jennie Gilbert växte upp i en familj med medvetna föräldrar som brydde sig om djur och djurskydd, och har alltid haft ett intresse för vilda djur. Det som blev en stor passion i mycket tidig ålder har nu blivit ett engagemang på heltid. För ett par år sedan grundade Jennie Cairns Turtle Rehabilitation Center tillsammans med Paul Barnes och arbetar nu varje dag med att rädda, forska, rehabilitera och släppa havssköldpaddor ut i det fria.

Hot mot sköldpaddornas överlevnad

Nätfiske

Nätfiske och intrassling i gammal fiskeutrustning. Överfiske leder till minskning av det sköldpaddorna äter och förstörelse av deras naturliga miljö.

Klimatförändring

Klimatförändringar gör att temperaturen i sanden ökar, vilket resulterar i en förändring i balansen mellan honor och hanar. Ökande temperaturer i sanden i många områden resulterar i att 99 % kvinnor föds. Högre vattentemperatur påverkar de naturliga utfodringsplatserna. Extremt väder leder också till förlust av stränder där sköldpaddor häckar.

Förorening

Föroreningar från plast, mikroplaster och kemiskt avfall gör att sköldpaddor måste flytta från sina utfodrings- och häckningsplatser. Ljusföroreningar gör ungar går mot ljuskällor och blir påkörda av bilar eller byten för andra djur.

Tjuvjakt

Tjuvjakt (och tyvärr tas sköldpaddsägg) för mat. Hawksbill-sköldpaddor har minskat med 90 % under de senaste två decennierna eftersom de tjuvjagas för att sina skal som används till sköldpaddssmycken, möbler och prydnadssaker.

Exploatering av kustområden

Exploatering av kustområden leder till att stränder där sköldpaddor häckar förstörs.

Jennies 5 råd om hur du kan hjälpa

  • Engagera dig i städning av stränder.
  • Bli involverad i lokala projekt och kampanjer, som kampanjer för att stoppa användningen av plast.
  • Säg nej till sköldpaddsprodukter.
  • Prata om vad som händer med sköldpaddspopulationen och vad du som individ kan göra för att hjälpa.
  • Varje enskild person kan göra skillnad. Att göra en liten förändring kan göra stor skillnad för många arters överlevnad.