The Friendly Year

Vårt välgörenhetsarbete

Maria Nila anser att djur inte ska vara en del av mänsklig fåfänga – därför är alla våra produkter 100% veganska och har klimatkompenserade förpackningar. Utöver att producera veganska och klimatkompenserade produkter, arbetar vi med Plan Vivo och klimatkompenserar årligen för alla koldioxidutsläpp från vår verksamhet. Initiativet har sedan 2016 bidragit till återplantering av över 240 000m2 skog i Nicaragua.  

Vår filosofi att göra vänligare och schyssta val slutar inte vid våra produkter, vi vill också bidra till en bättre omvärld. Varje år på World Vegan Day den 1 november startar vi vårt Friendly Year – ett år av kampanjer och aktiviteter för att samla in donationer och uppmärksamma hotade djur.
Projektet driver vi i samarbete med vår mångåriga partner The Perfect World Foundation som arbetar med att stödja och rädda vilda djur. Tillsammans med vårt community av kunder och salonger har The Friendly Year-initiativet stöttat flera välgörenhetsorganisationer och ändamål över hela världen.

The Friendly Year 2023

Rädda Havssköldpaddorna

Under The Friendly Year 2023 arbetar vi med vår mångåriga partner, välgörenhetsorganisationen The Perfect World Foundation, för att hjälpa en av de äldsta arterna som har levt i haven i 150 miljoner år, men vars överlevnad nu är hotad.

Tillsammans arbetar vi med att stötta Cairns Turtle Rehabilitation Centre, du kan läsa mer om projektet här.

The Friendly Reader

Tidigare år

2022 | Sengångare

Under 2022 samlade vi tillsammans med vårt community in 1 000 000 SEK till The Sloth Institute of Costa Rica och deras arbete med att rädda och rehabilitera sengångare.